KSZJ hírek

2024. június. 10.

Szent Norbert nap

Szent Norbert (rendalapítónk) napját a KSZJ Iskolaközpont udvarán közös szentmisével ünnepeltük. A szentmise után a Daloló Gálán illetve a következő napon megtartott Néptánc Gálán folytatódott a felemelő ünnep. Videók és képek honlapunkon és Youtube-csatornánkon!

KSZJ hírek

2024. május. 30.

Perbáli focikupa

Május 29-én, a perbáli általános iskola meghívására részt vehettünk egy alsó tagozatosok számára meghirdetett Kihívás napi focikupán. Iskolánkból, az 1 és 2 osztályokból, valamint a 3 és 4. osztályosokból álló álló mindkét sulicsapatunk , szép eredménnyel a második helyen végzett.

KSZJ hírek

2024. május. 23.

Énekes iskolások martonvásári kirándulása

Hála Istennek szép időben játszhattak pünkösd utáni kedden a diákok a martonvásári parkban és az óvodamúzeumban! Köszönet érte Ildikó néninek!

KSZJ hírek

2024. május. 23.

Somogyi Zsuzsa (Papp Ida Zsuzsanna) kiállításának megnyitója a KSZJ-ben

Kedves Érdeklődők, szeretettel hívjuk Önöket volt kollégánk Somogyi Zsuzsi kiállítására a KSZJ kőtárába. Megnyitó: 2024.05.31. (péntek) 18 óra, KSZJ kőtár.

KSZJ hírek

2024. május. 22.

Év végi gálakoncert

Szerettetel hívunk minden érdeklődő a KSZJ aulájába a május 28-án (kedden) 17 órakor kezdődő év végi Gálakoncertünkre a zeneiskolás növendékek előadásában.

KSZJ hírek

2024. május. 17.

Kikelet bál

A KSZJ Iskolaközpont Szülői Szervezete idén is nagy sikerrel rendezte meg május 11-én, szombaton a már sok éves hagyományra visszatekintő KIKELET BÁL-ját. Az bált hagyományosan a 8. osztályos tanulók tánca nyitotta meg, majd Lukács Gabi énekesnő produkciójával és diszkóval folytatódott az est. Köszönjük az egybegyűlt szülőknek a támogatást!

KSZJ hírek

2024. május. 09.

Szeretettel meghívjuk a kedves szülőket a szombati Kikelet bálra!

Kedves Szülők! A KSZJ Iskolaközpont vezetősége és szülői szervezete szeretettel hívja Önöket a május 11-én, szombaton 19 órakor a Catharineumban megrendezésre kerülő Kikelet bálra. A jegyeladásból (elővételben: 2500 ft, helyszínen: 3000 ft) befolyt összeget az iskolaközpont rendezvényeinek lebonyolításához szükséges audiovizuális eszközök beszerzésére fordítjuk. A bál fővédnöke Horváth László polgármester úr.

KSZJ hírek

2024. április. 29.

Pótfelvételi

Gimnáziumunk a 2024/2025-ös tanévre általános és angol tagozatra pótfelvételi eljárást hirdet, melynek időpontja 2024. május 13. (hétfő). Időpontfoglalás a 06-23/565-567-es telefonszámon.

KSZJ hírek

2024. április. 29.

Gimnáziumi felvételi lista

A 2024-2025-ös tanévre felvett 9. évfolyamos tanulók listáját a hírre kattintva vagy a felső menüsor - Dokumentumokban találják.

KSZJ hírek

2024. április. 29.

Megnyílt Frecka Csenge tanárnő kiállítása a művelődési házban

Pénteken megnyílt Frecka Csenge festőművész tanár kollégánk, egykori diákunk, kiállítása a zsámbéki Művelődési Házban. A kiállításon tanítványai képei is láthatók! A megnyitó beszédet Várkonyi György tanárunk tartotta, középiskolás diákjaink zenei közreműködésével. A kiállítás Kungl György egykori igazgatónk kiállításával együtt megtekinthető június 15-ig!

KSZJ hírek

2024. április. 29.

Diákjaink kiállítása az aula végében és a portával szemközti falon és egy kis kézműveskedés

Kedves Érdeklődők, szeretettel hívjuk Önöket diákjaink, Pap Éva fotóiból (portával szemben) és Pintér Apolka grafikáiból (aula vége) rendezett kiállításra. Képtárunkban a pénteki megnyitóról és Bánhidi Csilla tanárnő kézműves eseményéről is találnak képeket.

KSZJ hírek

2024. április. 24.

Félnapos zarándoklat az "Öröm útján"

Április 19-én, péntek délben az "Öröm útjára" indultunk a nyári Zarándoktáborba készülő 8-12. évfolyamos "premontrei" diákjainkkal. Utunk során nem az úti célhoz való megérkezés volt most sem a fontos, hanem az út alatt tapasztalt testi-lelki feltöltődés.

KSZJ hírek

2024. április. 23.

Biatorbágyi Szkóla Találkozó

Iskolánk Énekes Iskolai tagozatának diákjai idén is részt vettek a biatorbágyi szkóla találkozón (04. 20. szombat). A szkólák bemutatkozása után közös vesperáson és szentmisén énekeltek együtt a gyerekek és a felnőttek.

KSZJ hírek

2024. április. 19.

Tavaszi ruhacsere

Idén tavasszal április 25-én, csütörtökön 14 órakor tartjuk a szokásos tavaszi ruhacsere programunkat az aulában 5-12. osztályos diákjaink részére. Az előtte való napokon (április 23-24.) tudod leadni a megunt vagy feleslegessé vált jó állapotú 5-10 ruhadarabot, hogy a többiből válogathass!

KSZJ hírek

2024. április. 19.

A Mozart koncert margójára

Az éves naptárban csütörtökön Mozart koncert szerepelt, de valójában Mozart ünnepen vehettünk részt a KSZJ Aulájában. Jól szervezett, játékos, minden érzékszervet gyönyörködtető vidám ünnepet tartottunk! Köszönet mindenkinek, aki részt vett benne! Külön köszönet jár Kalmár Gittának és Kaposi Gergőnek a szervezésért. Tegnap is jó volt KSZJ-s diáknak, tanárnak lenni!

KSZJ hírek

2024. április. 15.

Mozart koncert

Minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk a 2024.04.18-án 17 órakor, csütörtökön megrendezésre kerülő Mozart koncertre a KSZJ aulájában. Az interaktív előadásban közreműködnek többek között a KSZJ zenetagozatos diákjai, Kalmár Gitta és Kaposi Gergely zongoratanárok.

KSZJ hírek

2024. április. 12.

Népdaléneklési, vers- és prózamondó verseny

Március 21-én került megrendezésre iskolánkban a népdaléneklési, vers- és prózamondó verseny. Nagyon sok színvonalas előadás hallhattunk.

KSZJ hírek

2024. április. 09.

Temetői komposztáló láda

A 7. a osztály diákjai kísérleti jelleggel komposzt ládát készítettek a temetői komposztálható hulladék hasznosítására. Az ÖKO-iskolai program kiterjesztése ez, a környezet tudatosabb használatára, a felnőttek világát is bevonva a programba! Folyamatosan ellenőrzik majd, hogy sikeres-e a felhívás, és nem kerülnek-e bele a komposztba oda nem való anyagok.

KSZJ hírek

2024. április. 09.

Részt vettünk a Bozsik Intézményi futballtornán

Idei tanévünk első Bozsik Intézményi tornáján iskolánk alsó tagozata 4 évfolyamáról 41 fővel vett részt. A focitornát március 26 -án a Zsámbéki focipályán rendezték meg, amin a jó időnek köszönhetően is minden kis focista remekül érezhette magát.

KSZJ hírek

2024. március. 29.

Lelki nap Húsvét előtt

Ebben az évben Nagyszerdán tartottuk iskolánk lelki zarándok-napját. Az osztályok különböző helyszínekről indulva érkeztek a pátyi Szent II. János Pál templomba, ahol szentmisével zárult a program. Útközben meg-megállva a keresztúti állomásokról hangzottak el rövid elmélkedések. Reméljük jó készület volt ez a szent Három napra mindannyiunknak!

KSZJ hírek

2024. március. 29.

Óvoda indul a Zichy-kastély épületében!

A PREMONTREI REND ÖRÖMMEL TUDATJA, HOGY A KERESZTELŐ SZENT JÁNOS ISKOLAKÖZPONT MELLETT, A ZICHY-KASTÉLY ÉPÜLETÉBEN A 2024/2025-ÖS TANÉVTŐL ÚJ ÓVODÁT INDÍT ZSÁMBÉKON. Az Óvoda honlapja itt érhető el: https://kszjovi.hu/

KSZJ hírek

2024. március. 27.

Kertszépítés a KSZJ-ben, tegyünk a környezetünkért!

Április 13-án (szombaton) 9 órakor szeretettel várjuk a környezetünk szépítéséért tenni akaró szülőket és pedagógusokat a KSZJ zöldfelületeinek rendberakására! Szükséges kerti szerszámok: ásó, lapát, gereblye, kapa, metszőolló, ágvágó, talicska, kanna, kesztyű. Találkozó az iskola főbejáratnál. Eső esetén pótnap: április 20. (szombat) 9 óra.

KSZJ hírek

2024. március. 21.

Leány FairPlay focikupa

A 10. A/B osztályos lányainak Dunakeszin vettek részt a FairPlay kupa tavaszi fordulóján ahonnan bronzéremmel tértek haza! Gratulálunk nekik!

KSZJ hírek

2024. március. 19.

Ideiglenes felvételi jegyzék, 2024/2025-ös tanév, 9. évfolyam

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok! Felkerült honlapunkra a 9. évfolyamra jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzéke. A felső menüsáv "Dokumentumok" legördülő menüjében vagy a hírre kattintva találják a lista linket.

KSZJ hírek

2024. március. 11.

Kaposi Gergő Bach zongora előadásai vasárnaponként a Művházban!

Kedves Diákjaink és kedves Szülők! Kaposi Gergely, iskolánk zongora tanára, templomunk orgonistája szerettel hívja Önöket vasárnaponként a Zsámbéki Művelődési Házba (Etyeki út 2.) 16 órakor kezdődő zongora előadásaira J.S. Bach műveiből. Az első előadást március 24-én hallgathatják meg, részletek a plakáton.

KSZJ hírek

2024. március. 06.

Tavasznyitogató koncert meghívó

Szerettel hívjuk az Énekes Iskola növendékeinek Tavasznyitogató koncertjére, mely március 19. (kedd) 16 órakor veszi kezdetét a KSZJ báltermében.

KSZJ hírek

2024. március. 01.

Márvány Miklós festőművész kiállítása

Kedves Érdeklődő! Szeretettel hívjuk Márvány Miklós festőművész kiállítás megnyitójára 2024. március 8. pénteken 16 órakor a KSZJ aulájába. A megnyitón Ullmann Péter Ágoston nyugalmazott kormányzó perjel méltatja a művészt, közreműködnek a zeneiskola diákjai.

KSZJ hírek

2024. február. 19.

Hamvazószerdai szentmise

Hamvazószerdával megkezdődött a 2024-es év Nagyböjtje. A február hónap közös liturgikus alkalma volt ez a nap, amelyet szentmisével ünnepeltünk az iskola aulájában. A mise videófelvételét Youtube-csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2024. február. 14.

Szabó Anna hárfakoncertje a KSZJ-ben

Február 12-én Szabó Anna hárfaművész örvendeztette meg a KSZJ diákságát különleges hangulatú koncertjeivel (Youtube-csatornánkon megtekinthető). Korosztálytól függetlenül emlékezetes élmény volt számunkra. Köszönet Nacsa Ildikó tanárnőnek a szervezésért!

KSZJ hírek

2024. február. 09.

Szónokverseny

Az előző évek hagyományához híven, ebben a tanévben is csatlakoztunk az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokversenyhez. Az iskolai fordulóra 2024. február 8-án került sor. Komáromi Tas (10.a) végzett az első helyen, Barabás Bíborka (11.b) lett a második, és Pintér Apolka (10.b) kapta a harmadik helyezést.

KSZJ hírek

2024. február. 06.

Házasság heti előadásra invitáljuk a házaspárokat

Kedves Házaspárok! A Házasság Hete alkalmából szeretettel hívunk benneteket február 13-án, (kedd) 19 órakor Uzsalyné Pécsi Rita előadására a KSZJ aulájába. Címe: Egymás kedvéért születtünk.

KSZJ hírek

2024. január. 30.

Ezüst minősítés a trombita-versenyen

A Weiner Leó Katolikus Zeneiskola és Szakgimnázium által rendezett Országos Zeneiskolai Trombita versenyen, Török Bernát Péter 5. osztályos tanuló ezüst minősítést nyert. Gratulálunk Bernátnak és felkészítő tanárainak!

KSZJ hírek

2024. január. 29.

Nyári zarándoktábort hirdetünk

Kedves Szülők, Kedves Diákok! A KSZJ és a Zsámbéki Premontrei Technikum Szakképző Iskola és Gimnázium 6-12. évfolyamos tanulóival nyáron, július 20-26. között újra elindulunk a Zarándoktáborba. Idén egy új helyszínt járunk végig a Tata-Vértestolna-Péliföldszentkereszt-Dorog-Pilisszentlélek-Esztergom útvonalon. Jelentkezéshez és további részletekért kattintson!

KSZJ hírek

2024. január. 18.

Iskolakóstolgató a leendő első osztályosoknak

Kedves Szülők, a leendő első osztályosoknak és szüleiknek szóló programokért, kérem kattintson! A regisztrációhoz kötött eseményekre január 26-ig lehet jelentkezni (a kszj.hu oldal betöltésekor felugró ablak).

KSZJ hírek

2024. január. 16.

Központi írásbeli vizsga-információk

2024. január 20-án szombaton kerül sor a központi írásbeli felvételi megírására. A legfontosabb tudnivalókért kérem, kattintson!

KSZJ hírek

2023. december. 22.

Rajzpályázat eredményhirdetés

December 12-én, kedden iskolánk adott helyszínt a Boldog Gertrúd Központ Család- és Gyermekjóléti Szolgálata által kiírt rajzpályázat eredményhirdetésének. A díjátadón közreműködött Juhász Éva Rikovéra nővér, Bárándiné Jánossy Enikő Boldog Gertrúd Központ intézményvezetője, Bárdos Júlia művészettörténész és Várkonyi György képzőművészet tanárunk. Gratulálunk a pályázó tanulóinknak! Nézzék meg a képtárunkat is!

KSZJ hírek

2023. december. 22.

Dobogós helyezés a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen

Nyolcadikosaink csapata kiválóan szerepelt a Bolyai Anyanyelvi Csapatversenyen. A körzeti fordulóban 3. helyezést értek el, és bejutottak az országos írásbeli döntőbe. A döntőben az induló 81 csapat között a 34. helyen végeztek. Gratulálunk a szép eredményhez! A csapat tagjai: Kisics Johanna, Csanaki Ádám, Szigeti-Bók Csenge, Széplaki Enikő.

KSZJ hírek

2023. december. 11.

Karácsonyi koncert meghívó

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt december 19-én, kedden 17 órakor a KSZJ aulájában tartandó Karácsonyi koncertünkre melyen kb. 100 diákunk gondoskodik a meghitt hangulat megteremtéséről az ezt követő lelki nap és a szeretet ünnepe előtt.

KSZJ hírek

2023. december. 11.

Cipősdoboz adománygyűjtő akció

Idén is sor kerül a hagyományos cipősdoboz adománygyűjtő akciónkra. Ezúttal az ajándékokat a Nemadomfel Házakba küldjük mélyszegénységben élő gyerekeknek. December 11-15. között hozhatnak új vagy jó állapotú ruhát, játékot, könyvet, tartós élelmiszert cipősdobozban, aminek a tetejét és az alját kérjük, külön csomagolják be!

KSZJ hírek

2023. december. 06.

MLSZ FairPlay foci kupa

A KSZJ 10. osztályos lányai Varga Petra tanárnő kíséretében képviselték iskolánkat az MLSZ FairPlay labdarúgó bajnokságon. Az első fordulót Dunakeszin rendezték, ahol a lányok két 3-0 ás vereség után 1:0 győzelemmel a harmadik helyen várják a tavaszi folytatást. Gratulálunk a lányoknak!

KSZJ hírek

2023. december. 04.

Szabó Márta tanárnő képét is kiállították a Magyarság Házában

Kolléganőnk, Szabó Márta képét is kiállították a Magyarság Házának "Krisztus születésének misztériumáról" c. kiállításán! Gratulálunk az elismeréshez! A kiállítás 2024. február 25-ig látogatható. A belépés díjtalan.

KSZJ hírek

2023. december. 02.

Járdányi Gergely világhírű bőgőművész koncertje a KSZJ-ben

Különleges koncertre hívjuk a kedves érdeklődőket dec. 7-én, csütörtökön 18 órára a KSZJ Iskolaközpont aulájába! Járdányi Gergely világhírű nagybőgőművész lép fel nálunk "In memoriam Giovanni Bottesini" előadásával, a belépés díjtalan.

KSZJ hírek

2023. december. 01.

Orient Enikő textilművész kiállításmegnyitó

Szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a Takács Menyhért Galéria következő kiállításának, Orient Enikő textilművész munkáinak bemutatójára a zsámbéki KSZJ Iskolaközpont aulájába 2023. december 4-én, hétfőn 16 órára! A kiállítást Smohay András művészettörténész nyitja meg.

KSZJ hírek

2023. november. 23.

Belga Erasmus hét a KSZJ-ben

Az idei Erasmus+ programunk keretében 10 középiskolás diákot láttunk vendégül a belga Mellében található jozefita iskolából (Scholengemeenschap De Bron). A diákok egy hetet töltöttek a befogadó családoknál és vettek részt különböző programokon az iskola falain kívül és belül.

KSZJ hírek

2023. november. 17.

A 6.a osztály lelkigyakorlata

November 10-én és 11-én a 6. a osztály lelkigyakorlaton vett részt iskolánkban, amelyet összekötöttünk egy bent alvással. A lelkigyakorlatot a Szentjánosbogár közösség 6 fiatal tagja tartotta számunkra Csernyus Áron vezetésével.

KSZJ hírek

2023. november. 15.

Röplabda felkészülési torna

November 14-én iskolánk 4. korcsoportos leány röplabda csapatával egy felkészülési tornán vettünk részt. A torna bajnoka ellen szettet is tudtunk nyerni és nem volt messze a győzelem sem, csapatunk végül a negyedik helyet érte el.

KSZJ hírek

2023. november. 15.

Taize-i imaóra a Catharineumban

November 14-én a Catharineumban az egész iskola együtt énekelt és imádkozott a Taize-i imaórán. Köszönjük Ildikó néninek a szervezést, diákjainknak a dekorációt, tanárainknak és közreműködő előénekes és zenélő diákjainknak a méltó zenei megoldást.

KSZJ hírek

2023. november. 09.

Kaposi Gergely és Mohácsi Gabriella kamarazenei koncertje

Szerettel hívjuk a kedves érdeklődőket Kaposi Gergely és Hidasné Mohácsi Gabriella 2023. november 20-án, hétfőn 17 órakor kezdődő kamarazenei hangversenyére a KSZJ aulájába.

KSZJ hírek

2023. november. 09.

Márton napi felvonulás pénteken

2023.november 10-én, pénteken lesz a hagyományos Márton napi lámpás felvonulásunk. 16:15-től gyülekezünk a Kecskeparkban, 17 órától táncház a Catharineumban.

KSZJ hírek

2023. november. 07.

Rézsü takarítás a KSZJ udvarán

Október 28-án, az őszi szünet első napján, szombaton, az iskolakert Zichy tér felőli rézsüjének megtisztításán dolgoztak Kalmár Gitta kolléganőnk felhívására szülők és diákok. Tekintsék meg képeinket is a honlapon!

KSZJ hírek

2023. november. 07.

Forradalmi foci kupa

Az idei évben a focitornán 5 iskola (Gyermely, Szomor, Páty, KSZJ, Zichy iskola) csapatai mérkőztek meg egymással. Gyermely csapata nyerte a vándorkupát. Iskolánk a 3. helyen végzett. Fotókat honlapunk képtárában találnak!

KSZJ hírek

2023. november. 06.

Zsámbék-Zalaegerszeg-Türje lelki túra és zarándoklat

November 3-án zarándoklatot, lelki- és szellemi túrát szerveztünk tanárainknak, munkatársainknak, diákjainknak, egyházközségi tagjainknak, barátainknak a Zsámbék-Zalaegerszeg-Türje-Zsámbék útvonalon.

KSZJ hírek

2023. október. 24.

Bolyai Matematika Csapatverseny 2023

Október 13-án pénteken délután iskolánkban rendeztük meg az országos Bolyai Matematika Csapatverseny 3-8. osztályosoknak szóló megyei fordulóját. A KSZJ négy csapatában összesen 15 diákunk mérette meg magát.

KSZJ hírek

2023. október. 24.

Őszi ruhacsere csütörtökön az aulában

Hozd el az 5 jó állapotú megunt cuccod október 24-25-én 7:30-8:00 között és vigyél haza 5 másikat október 26-án 7:30-14 óra között az aulában. (5-12. osztályos tanulóknak.)

KSZJ hírek

2023. október. 19.

Szentmise fiatalokkal

Szeretettel invitáljuk október 21. szombat 18 órára a zsámbéki templomba egy, a szokásosnál fiatalosabb, interaktívabb, zenés szentmisére. Mise után közös teázás a templom előtt.

KSZJ hírek

2023. október. 19.

Közös rózsafüzér imádság

Ebben az évben, elhatározásaink szerint, minden hónapban lesz egy közös hittanos projekt, esemény, akció, stb. Október hónapban, Szűz Mária hónapjában, a rózsafüzért imádkoztuk közösen. Képek a galériában.

KSZJ hírek

2023. október. 19.

Kungl György: Befejezetlen kiállítás a B32 glériában

Megnyílt Budapesten a B 32 galériában Kungl György volt igazgatónk utolsó tárlata. A "Befejezetlen kiállítás" november hónapban látogatható.

KSZJ hírek

2023. október. 17.

Zarándoklat, lelki- és szellemi túra

2023. november 3-án (péntek) zarándoklatot, lelki- és szellemi túrát szervezünk tanárainknak, munkatársainknak, diákjainknak, egyházközségi tagjainknak, barátainknak a Zsámbék-Zalaegerszeg-Türje-Zsámbék útvonalon. Kattints a részletekért!

KSZJ hírek

2023. október. 05.

Kertrendezés közösségi szolgálat a KSZJ udvarban

Kedves Diákok, Kalmár Gitta tanárnő kerttakarító, kertszépítő alkalmat szervez péntek (2023.10.06.) 16 órától a KSZJ udvarába, ami 5 óraként beleszámít a közösségi szolgálati időbe! Jelentkezni a tanárnőnél lehet: borbath.gitta.tanar@edu.kszj.hu címen. Találkozó: KSZJ udvar péntek 16 óra.

KSZJ hírek

2023. szeptember. 29.

Bérmálkozási előkészítő indul

Kedves gimnazista Diákjaink, kedves Szülők! Azon középiskolás katolikus diákjaink számára bérmálkozási előkészület indul október 14-től szombatonként a zsámbéki plébánián 9-10 óra között.

KSZJ hírek

2023. szeptember. 29.

A Boldog Gertrúd Idősotthon látogatása kiállításainkon

Szeptember 28-án, csütörtökön, a Boldog Gertrúd Idősotthon lakói is megtekintették az aulában kiállításainkat. Az időseket segítették a 10.a és 10.b osztályok és 12.o. tanulói. Meghallgatták Schwarcz Bori tanárnő és az 5.o. népdal előadását és megismerkedhettek Szabó Márti festőművész tanárnővel.

KSZJ hírek

2023. szeptember. 18.

ARS SACRA fesztiválprogramok a KSZJ-ben

2023.09.16-24. között a KSZJ-ben az alábbi Ars Sacra fesztiválprogramokat tekinthetik meg. (A részletekért kattintson!)

KSZJ hírek

2023. szeptember. 14.

Grafika és festészet szakkör

Grafika és festészet szakkör indul. Jelentkezni e-mailben lehet Frecka Csenge tanárnőnél vagy Várkonyi György tanár úrnál. Vancsura Rita: hétfő, kedd 15:30-17:00 (vancsura.rita.tanar@edu.kszj.hu) Frecka Csenge: hétfő, csütörtök 15:30-17:00 (frecka.csenge.tanar@edu.kszj.hu) Várkonyi György: kedd, szerda 15:30-18:30 (varkonyi.gyorgy@edu.kszj.hu) Nyílt napok: 2023.09.25.-től hetente 15:00 rajztermek.

KSZJ hírek

2023. szeptember. 14.

Szobrászat és kerámia szakkör

Szobrászat és kerámia foglalkozásokat indítunk kedd és szerdai napokon 15:00-17:00 óra között. Nyílt nap: 2023.09.26-27., 15:00, D10 Kerámiaterem. Jelentkezni Szabóová Márta tanárnőnél lehet: szaboova.marta.tanar@edu.kszj.hu

KSZJ hírek

2023. szeptember. 10.

Fotóoktatás az AMI-ban

Alapfokú Művészeti Iskolánk keretében fotóoktatást indítunk Kalmár Gitta tanárnő szervezésében. Jelentkezni a borbath.gitta.tanar@edu.kszj.hu e-mail címen vagy a +36309962734 telefonszámon lehet október 1-ig. Nyílt nap: szemptember 29. 15 óra.

KSZJ hírek

2023. augusztus. 23.

Mától augusztus 28-ig lehet az iskolai étkeztetést befizetni

Tisztelt Szülők! A mai naptól augusztus 28-ig tudják befizetni a iskolai étkezést a honlap->Dokumentumok mappában található leírás szerint!

KSZJ hírek

2023. július. 26.

Beiratkozás a művészeti iskolába és az első tanítási nap

Tisztelt Szülők! Az Alapfokú Művészeti Iskola beiratkozási időszaka: augusztus 29-30. 08:00-15:00 között. Az első tanítási nap: szeptember 1. reggel 08:00.

KSZJ hírek

2023. július. 26.

Kungl Gyuri bácsira is emlékeztünk az idei Zarándoktáboron

Iskoláink csapata (KSZJ és PREMO) Király Mónika és Hasenpflug Mária tanárnők vezetésével ezekben a napokban zarándokol Tihanytól Pannonhalmáig. Ez az a ZARÁNDOKTÁBOR, amelyet sokféle formában hirdettünk iskoláinkban. Kungl Gyuri bácsira is emlékezünk, aki tavaly még a csapattal volt...

KSZJ hírek

2023. július. 05.

III. DRÁMA VAN drámatábor

Újra megrendezésre került iskolánk drámatábora június első hétvégéjén. Idén is a pátyi Cserkészcsapat új épülete adott otthont a tábornak, ahol két és fél napot töltöttünk együtt. Nagy örömünkre szolgált, hogy a táborba újra visszatértek korábbi KSZJ-s diákjaink, a DRÁMA VAN egykori alapítótagjai is részt vettek.

KSZJ hírek

2023. június. 28.

Nyári ügyeleti rend

Tisztelt Szülők! A nyári szünetben szerdánként 9-13 óra között van portaszolgálat és titkársági ügyfélfogadás iskolánkban.

KSZJ hírek

2023. június. 16.

Délelőtt az Idősek Otthonában

Június 16-án délelőtt a 4. osztály a Boldog Gertrúd Idősek Otthonában járt, ahol az idősekkel gyümölcssalátát készített.

KSZJ hírek

2023. június. 12.

Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási verseny

Iskolánk diákjai ebben a tanévben is részt vettek a Simonyi Zsigmond Kárpát-medencei helyesírási versenyen. A második fordulóba három diák jutott: Márton Stefánia 6.b, Kisics Johanna 7.a és Wildanger Emma 8.a osztályos tanulók. Közülük a legjobb eredményt, megyei 6. helyezést Márton Stefánia érte el.

KSZJ hírek

2023. június. 09.

Bérmálás és elsőáldozás egyházközségünkben iskolánk diákjaival

Június 3-án Spányi Antal megyéspüspök atya 18 fiatalt bérmált meg, közöttük a KSZJ négy jelenlegi, és több egykori tanítványát. Továbbá május 2. vasárnapján diákjaink részvételvel elsőáldozás is volt egyházközségünkben.

KSZJ hírek

2023. június. 09.

Gyerek építő tábor 2023

Márton atyánál e-mailben (holnapymarton@gmail.com) jelentkezhettek a július 17-21. között tartandó vérteskozma-majki Gyerek építő táborba. A tábor programjáért és a részletekért kattintsatok!

KSZJ hírek

2023. május. 23.

Ultimate Frizbi Diákolimpia döntő

Május 19-én pénteken, Budapesten rendezték az általános iskolások számára kiírt Ultimate Frizbi Diákolimpia országos döntőit. Iskolánk 15 tanulója a II-es és a III-as korcsoportban versenyzett!

KSZJ hírek

2023. május. 21.

Művészeti nyílt nap

Nagy örömünkre szolgál, hogy sikeresen és alkotásban gazdagon zajlott az alapfokú képzőművészeti iskola műhely előkészítő nyílt napi foglalkozása.

KSZJ hírek

2023. május. 17.

Meghívó Kaposi Gergely zongorahangversenyére

Szeretettel hívjuk a kedves érdeklődőket május 27-én (szombaton) Kaposi Gergely tanár úr 19 órakor kezdődő zongorahangversenyére. Ugyanitt adományokat gyűjtünk mobilpianínó vásárlására.

KSZJ hírek

2023. május. 16.

Énekes iskolások martonvásári jutalomkirándulása

2023. május 23-án (kedden) az énekes iskolások Martonvásárra látogatnak. Az egész éves munkájukat megköszönve ének, játék, múzeumlátogatás lesz a program.

KSZJ hírek

2023. május. 16.

Zsámbéki metszetek kiállítás a KSZJ aulájában

Május 12-én, pénteken megnyílt a BME Építészettörténeti Tanszékének Zsámbék központját vizsgáló, feldolgozó kiállítása. A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium, a Gül Baba Türbéje Öröskégvédő Alapítvány, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Építészettörténeti és Műemléki Tanszéke és Zsámbék Város Önkormányzata együttműködésében valósult meg.

KSZJ hírek

2023. május. 15.

Bozsik Intézményi Program focikupa záróforduló

2023.05.11-én, csütörtökön Tatabányán került megrendezésre a Bozsik Intézményi Program, idei utolsó zárófordulója amin 55 főnyi (köztük 42 KSZJ-s) zsámbéki iskolákba járó gyermek vett részt és a lány csapat is összeállt!

KSZJ hírek

2023. május. 10.

Gálakoncert az aulában

Kedves Érdeklődő, május 15-én, hétfőn 17 órától iskolánk növendékeinek szereplésével gálakoncertet tartunk a KSZJ aulájában. Várjuk szeretettel!

KSZJ hírek

2023. május. 04.

BME Építészkar hallgatóinak kiállítása a KSZJ-ben

Tisztelt Érdeklődők! Szeretettel hívjuk Önöket a BME Építészmérnöki kar, Építészettörténeti és Műemléki tanszék, 2022 őszi félévében készült hallgatói munkáinak kiállításmegnyitójára 2023. május 12. pénteken 17 órakor.

KSZJ hírek

2023. május. 02.

Díjat nyert Somogyi Zsuzsi KSZJ-s tanulók bevonásával létrehozott művészeti projektje

Somogyi Zsuzsanna, az ELTE rajztanári mesterképzés végzős hallgatójának iskolánkban megvalósított Kortárs-Kamasz projektje első díjat nyert az Országos Tudományos Diákköri Konferencián. Gratulálunk Zsuzsinak és a projektben résztvevő 10.b osztályos lányoknak! Az alkotásokat Képtárunkban is megtekintheti "KKN Romprojekt" néven!

KSZJ hírek

2023. május. 02.

Közös premontrei kirándulás

"Aki zarándokol, úton van. Aki zarándokol, jó úton van." Ezekkel a gondolatokkal indultunk útnak a Zsámbéki Premontrei Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium és a KSZJ diákjaival közösen a Budai hegységbe a július 23-án kezdődő Tihany-Pannonhalma zarándoktáborunkra való ráhangolódás céljából.

KSZJ hírek

2023. április. 26.

Gimnáziumi pótfelvételi jelentkezés

Intézményünk a 2023-2024-es tanévre az induló 9. évfolyamunkra pótfelvételit hirdet vizuális kultúra tagozatra. Jelentkezni a felveteli@edu.kszj.hu e-mail címen lehet, részletekért kattinston!

KSZJ hírek

2023. április. 25.

Tavaszi ruhacsere akció 5-12. évfolyam

Jövő csütörtökön, április 27-én ismét ruhacsere-program lesz iskolánkban. Bátran kapcsolódjatok be Ti is, hozzatok ruhákat és válogassatok magatoknak, családtagjaitoknak!

KSZJ hírek

2023. április. 24.

Egyeztetett felvételi jegyzék

Tisztelt Szülők! A 9. évfolyamra jelentkezők egyeztetett felvételi jegyzékét honlapunk Dokumentumok legördülő listájában találják.

KSZJ hírek

2023. április. 24.

Hétvégi kertszépítés a KSZJ-ben

Április 22-én, szombaton Gitta néni felhívására tanárok, diákok, szülők, nagyszülők takarítottak, gyomláltak, vágták a sövényt az iskola udvarán, kertjében. Így ünnepeltük a Föld napját. Köszönjük mindenki munkáját! Jó volt együtt dolgozni és jól esett a zsíros kenyér energiapótlás is!

KSZJ hírek

2023. április. 24.

Szkóla-találkozó Biatorbágyon

Április 22-én, szombaton délután énekes iskolás diákjaink a biatorbágyi szkóla-találkozó vendégei voltak. A házigazda és vendég szkólák is bemutatkoztak a torbágyi templomban. Nacsa Ildikó, Kalmár Gitta, Váradi-Ujj Ágnes tanárnők vezették, kísérték a diákokat.

KSZJ hírek

2023. április. 22.

Tatabányai foci-kupa a Bozsik Intézményi Program keretében

A Bozsik Intézményi Program keretében 04.20-án és 04.21-én Tatabányán jártunk! A program célja elsősorban a labdarúgáson keresztül a mozgás megszerettetésének előmozdítása és a játékon keresztül.

KSZJ hírek

2023. április. 12.

KSZJ kertszépítés a Föld Napján

Április 22-én, szombaton 9 órától a Föld napja alkalmából, mint öko iskola udvartakarítást tartunk, melyre szeretettel várunk mindenkit - szülőket, kollégákat, gyerekeket -, akiknek fontos az iskola környezete, tisztasága és a példamutatás.

KSZJ hírek

2023. április. 03.

Koncertszínház J. S. Bach születésnapja alkalmából

Rendhagyó koncertet tartottunk J. S. Bach születésnapja alkalmából, melyen felléptek iskolánk növendékei és tanárai. A koncertszínház megálmodója, rendezője és Bach feleségeinek szerepében a háziasszonya Gitta néni volt, a mestert Gergő bácsi alakította.

KSZJ hírek

2023. március. 29.

Látogatás a Zene Házában

Március 28-án az 5.b és a 4. osztály a Magyar Zene Házát csodálhatta meg, ahol egy színvonalas zenepedagógiai foglalkozáson vett részt.

KSZJ hírek

2023. március. 24.

Tavasznyitogató koncert

Az Énekes Iskolások tavaszköszöntő koncertjét Youtube-csatornánkon tekinthetik meg. Köszönet Nacsa Ildikó felkészítő tanárnőnek és minden közreműködő dolgozónknak!

KSZJ hírek

2023. március. 17.

Március 15-i ünnepség a Catharineumban

Az 1848/49-es forradalmat és szabadságharcot és azt kirobbantó március 15-i fővárosi eseményeket dolgozták fel 7. osztályos diákjaink ünnepi műsorukban amely Youtube-csatornánkon is megtekinthető.

KSZJ hírek

2023. március. 17.

Zsámbéki március 15-i ünnepség diákjaink közreműködésével

A zsámbéki március 15-i városi ünnepségen a KSZJ Iskolaközpont két diákja, Kisics Johanna és Deák Tibor képviselték iskolánkat.

KSZJ hírek

2023. március. 14.

Ifjúsági mise a zsámbéki templomban

Szeretettel várjuk diákjainkat minden hónap 3. szombatján ifjúsági misére. Találkozzunk március 18-án 18 órakor a zsámbéki katolikus templomban!

KSZJ hírek

2023. március. 14.

Szabóova Márta tanárnő "Kezeket fel!" kiállításmegnyitója

Kollégánk, Szabóova Márta kiállítását Várkonyi György nyitotta meg pénteken Komárno-ban a volt ferences templomban. Képtárunkban megtekinthető néhány kép a megnyitóról és a munkákról.

KSZJ hírek

2023. március. 13.

Megtekinthető az ideiglenes felvételi jegyzékünk

Az ideiglenes felvételi jegyzékünkért kattintson!

KSZJ hírek

2023. március. 07.

Iskolakóstolgató a leendő első osztályosoknak és szüleiknek

Az előttünk álló hónapokban több alkalmat is biztosítunk a leendő első osztályosok szüleinek iskolánk megismerésére. A részletes programért kérem kattintson!

KSZJ hírek

2023. február. 27.

"Ő és Én" vetítés és beszélgetés Kungl György munkásságáról

Szeretettel hívjuk pénteken 18 órától a KSZJ Triznya Kocsmájába Kungl György nemrégiben elhunyt címzetes igazgató munkásságáról szóló illetve az üveg évét lezáró vetítésre és kötetlen beszélgetésre.

KSZJ hírek

2023. február. 26.

Húshagyó kedden Outdoor kiállítás nyílt a KSZJ Iskolaközpont bejárata előtt!

Érdemes szétnézni az Eucharisztikus Kongresszus egy éves évfordulójára készült művek között! Lackfi János zsámbéki költő nyitotta meg a vándorkiállítást, amely Budapest, Szeged, Bakonybél után érkezett Zsámbékra! A megnyitóról készült videót Youtube-csatornánkon, a képeket Képtárunkban találja!

KSZJ hírek

2023. február. 26.

Eötvös József kárpát-medencei középiskolai szónokverseny

Február 16-án tartottuk az Eötvös József kárpát-medencei középiskolai szónokverseny iskolai fordulóját, amelyen tíz diák vett részt. A regionális fordulón Selmeczi Sára és Komáromi Tas képviseli majd iskolánkat.

KSZJ hírek

2023. február. 26.

Vakrandi egy könyvvel

Idén is „randizhattak" felsős és gimnazista diákjaink egy-egy könyvvel Valentin-napon. Reméljük, hogy a véletlenszerűen kapott könyv a legtöbbeteknek jó olvasmánya lesz!

KSZJ hírek

2023. február. 22.

Tihany-Pannonhalma Zarándoktábor

Várjuk a 7-11. osztályos diákok jelentkezését a 2023.07.23-29. közötti Tihany-Pannonhalma Zarándoktáborra. Érdeklődni Márton atyánál és Király Mónika tanárnőnél tudtok!

KSZJ hírek

2023. február. 20.

Adománygyűjtés a törökországi és szíriai földrengés túlélői számára

Adománygyűjtést szervezünk a törökországi és szíriai földrengés túlélői, sebesültjei számára! A csomagokat az iskola aulájába hozzátok be február 27-28. között! Részletekért kattints!

KSZJ hírek

2023. február. 15.

Kültéri kiállítás nyílik a főbejáratnál

"Vendégségben az Úrnál" címmel nyílik outdoor kiállítás Húshagyó kedden (febr. 21.) 12 órakor Zsámbékon a KSZJ Iskolaközpont bejárata előtti téren. Ott a helyed!

KSZJ hírek

2023. február. 13.

Kazinczy-verseny

Február 9-én volt a Kazinczy-verseny területi fordulója Budaörsön az 1. számú Általános Iskolában, amin két tanulónk vett részt. Márton Stefánia 6.b (3. helyezést ért el) és Szigeti-Bók Csenge 7.a.

KSZJ hírek

2023. február. 13.

Könyvklub - Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó

Február 2-án a könyvtárban tartott könyvklubunkban Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című regényéről beszélgettünk, s felidéztük Rejtő Jenő alakját, munkásságát, más regényeit, híres poénjait.

KSZJ hírek

2023. február. 02.

Gyászjelentés: Kungl György címzetes igazgatónk temetése

Kungl György temetése február 4-én, szombaton 10 órakor lesz a zsámbéki katolikus temetőben, a gyászmise 11 órakor kezdődik a KSZJ Iskolaközpontban.

KSZJ hírek

2023. február. 02.

Mesemondó verseny

Január 25-én volt az a régi, szép hagyományokat őrző verseny, amelyen az alsósok mérhették össze mesemondásban tudásukat.

KSZJ hírek

2023. január. 31.

Petőfi-busz

A Petőfi Sándor-emlékév alkalmával a Petőfi Irodalmi Múzeum tematikus, mozgó kiállítást alakított ki. Január 18-án iskolánkból négy csoport is részt vehetett a kiállításon, és ezzel újabb ismereteket szerezhettek Petőfi Sándorról. Köszönjük a szervezést a Zsámbéki Közművelődési Intézetnek és Könyvtárnak.

KSZJ hírek

2023. január. 31.

Könyvklub a KSZJ-ben

Január 13-án tartottuk Könyvklubunk újabb alkalmát, ahol Roald Dahl: Charlie és a csokigyár c. regényéről beszélgettünk a könyvtárban. A következő alkalommal, február 2-án 14:20-kor Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó című műve lesz terítéken.

KSZJ hírek

2023. január. 27.

Dugonics András Matematika Verseny

2023. január 25-én délután 14 órától került megrendezésre iskolánkban a Dugonics András Matematika Verseny 2. fordulója, melyre a novemberi első fordulón részt vevő 22 diákunk közül 10-en jutottak tovább.

KSZJ hírek

2023. január. 19.

Kungl György

Mély fájdalommal tudatjuk, hogy iskolánk címzetes igazgatója, életének 67. évében tragikus hirtelenséggel január 18-án elhunyt

KSZJ hírek

2023. január. 11.

Gyere te is frizbizni! Ultimate szakkör indul a KSZJ-ben

Kirmer Dániel tanár úr szervezésében új sportszakkör indul iskolánkban. Az Ultimate egy koedukált csapatsport ahol a résztvevő játékosoknak egy korongot kell eljuttatniuk a célterületre. Részletekért, videókért kattints!

KSZJ hírek

2022. december. 15.

Kazinczy-verseny

Iskolánkban 4. alkalommal rendeztük meg a Kazinczy Ferencről elnevezett szépkiejtési versenyt, melyen végül 22 diákunk vett részt: 4. osztályból, felsőből és gimnáziumból.

KSZJ hírek

2022. december. 14.

Adventi koncert és nyitogató a Youtube-csatornánkon!

Youtube-csatornánkon megtekinthető a több, mint egy órás Adventi koncertünk és a másnap reggeli Adventi nyitogatónk felvétele!

KSZJ hírek

2022. december. 08.

Jótékonysági Cipősdoboz Akció (dec. 12-14.)

Ismét gyűjtést szervezünk a rászoruló gyermekek számára a KSZJ aulájában! December 12. (hétfőn) és 13-án (kedden) késő délutánig, 14-én (szerdán) 16 óráig várjuk a cipős (vagy más) dobozba csomagolt ajándékokat. A részletekért kattints!

KSZJ hírek

2022. december. 07.

Flashmob: Állítsd ki kedvenc üvegtárgyadat!

Az Üveg Nemzetközi Évének zsámbéki zárásaként szeretettel hívunk minden érdeklődőt pénteken 11 órakor a Kőtárban tartandó villámcsődületre. Hozd magaddal kedvenc üvegből készült tárgyadat, mellékelj hozzá egy feliratot és azt is kiállítjuk!

KSZJ hírek

2022. december. 07.

Mikulás-meglepetés a 4. és 5. osztályosoktól

December 6-án reggel az 5.a osztályos manók mandarint osztogattak az érkező diákoknak, a 4. osztályosok pedig karácsonyi műsorral kedveskedtek a Boldog Gertrúd Idősek Otthona lakóinak, majd a rajztanárok segítségével elkészített ajándékot nyújtottak át az időseknek. További képeket FB-olalunkon és Képtárunkban találhatnak!

KSZJ hírek

2022. december. 05.

Janikovszky Éva: "Égig érő fű" a Könyvklubban

December 2-án Janikovszky Éva: Égigérő fű című regényéről beszélgettünk a könyvklubban. Felemlegettük a humoros és kedves, szeretetteljes részeket és felolvastunk a szövegből.

KSZJ hírek

2022. december. 01.

Megnyílt gimnazista diákjaink tárlata a földszinti kiállítótérben

"Kortárs Kamasz Nézőpontok" avagy a "Romprojekt" címmel nyílt meg művészeti tagozatos gimnazista diákjaink kiállítása a KSZJ-ben. A Takács Menyhért project room-ban (földszinti kiállító), a 10.b osztályosok alkotásait tekinthetik meg az érdeklődők. További kapcsolódó tartalmakat Youtube-csatornánkon és Képtárunkban találnak.

KSZJ hírek

2022. november. 28.

Megnyílt Dr. Vankó András fotókiállítása a KSZJ aulájában

2022.11.25-én nyílt meg Dr. Vankó András fotográfiáiból készült kiállítás a KSZJ aulájában található Takács Menyhért Galériában. A megnyitóról készült videófelvétel Youtube-csatornánkon tekinthető meg.

KSZJ hírek

2022. november. 25.

Taizé imaóra a Catharineumban

Advent kezdetén az Istennel való együttlét örömének szenteltünk egy Taizé-i imaórát a Catharineum épületében a művészeti tagozat zenetanárainak hangszerkíséretével. Az eseményről készült videót Youtube-csatornánkon tekintheti meg.

KSZJ hírek

2022. november. 24.

Bolyai anyanyelvi verseny beszámoló

Idén 10 csapatunk vett részt a Bolyai anyanyelvi csapatversenyen. A legjobb helyezéseket elért osztályaink: 4.osztály - körzeti 7. helyezés és a 7.osztály - körzeti 8. helyezés.

KSZJ hírek

2022. november. 24.

Fúvós tanszaki koncert meghívó

Szeretettel várjuk a KSZJ aulájába december 2-án a 17 órakor kezdődő fúvós tanszaki koncertünkre melynek előadói a furulya, fuvola és trombita tanszakos növendékeink. Felkészítő tanárok: Váradi-Ujj Ágnes és Szirják Adrienn. Zongorán kísér: Horváth Adrien.

KSZJ hírek

2022. november. 24.

Szendergés - színházi előadás a karanténoktatás kínjairól

Ismét vendégünk volt az Aranyszamár Bábszínház, akik ezúttal a karanténoktatás hónapjait dolgozták fel egy kilencedikes diák szemével.

KSZJ hírek

2022. november. 23.

Taizé imaóra

November 22-én 11 órakor a Catharineumban tartottuk a Taizé imaórát az alsó és a felső tagozatok diákjainknak. A közös dicsőítő éneklésen és lelki felfrissülésen a szomszédos Boldog Gertrúd Idősek Otthona néhány lakója is részt vett. Az eseményről készült videót Youtube-csatornánkon tekintheti meg.

KSZJ hírek

2022. november. 16.

GIMNÁZIUMI NYÍLT NAP (2022.11.23.)

2022. november 23-án, szerdán 8 és 12 óra között tartjuk gimnáziumi NYÍLT NAPUNKAT a KSZJ Iskolaközpontban. A szülők és diákok számára szervezett eseményre előzetes regisztráció szükséges, ehhez kérem töltsék ki a felugró űrlapot!

KSZJ hírek

2022. november. 16.

Péntekig látható Petra nővér kiállítása az aulában

A mai napon (nov. 16.) a 6.a osztály segítségével ünnepélyesen bezártuk Petra nővér kiállítását. A kiállítás bontása csak pénteken kezdődik, addig még megtekinthető.

KSZJ hírek

2022. november. 16.

Kortárs-Kamasz: Irány a Ludwig!

Október 26-án a 10.B osztály rajz tagozatos tanulóival Budapestre utaztunk megtekinteni a "NEM VAGYOK ROBOT - a szingularitás határain" c. jövőkutató kiállítást a Ludwig Múzeumban, továbbá részt vettünk az "Utazás a jövőbe - Szép új világ?" elnevezésű bibliodráma foglalkozáson.

KSZJ hírek

2022. november. 14.

Újra ünnepeltük Szent Márton Napját!

Kis kihagyás után Márton-nap alkalmából újra az öreg templomnál gyűlt össze a város apraja-nagyja. A KSZJ-seknek a Trianon Emlékparkból, a Zichy-sek, a Tündérkert és Csillagvilág ovisok számára a Törökkúttól indult a zenés ünnepi felvonulás.

KSZJ hírek

2022. november. 14.

eTwinning program a KSZJ-ben

A 2022/23-as tanévben iskolánk eTwinning programot valósít meg két partneriskolával, a Sepsiszentgyörgyön működő Székely Mikó Kollégiummal, valamint az Oratorio Padre Torres Silva iskolával (Jerez de la Frontera, Spanyolország). Az első virtuális találkozóra november 9-én került sor, melyen összesen csaknem 100 diák vett részt.

KSZJ hírek

2022. november. 07.

KÖZLEMÉNY

A Gödöllői Premontrei Apátság mint fenntartó, a gödöllői Premontrei Iskolaközpont és a Zsámbéki Keresztelő Szent János Iskolaközpont vezetői nem értünk egyet az iskoláinkban tanító tanári kar egy részének a közelmúltban különböző médiafelületeken megjelent nyilatkozattételével.

KSZJ hírek

2022. november. 07.

Határtalan Design kiállításlátogatás a Kiscelli Múzeumban

Az őszi szünet előtti pénteken művészetis diákjainkkal meglátogattuk a Kiscelli Múzeumban rendezett Határtalan Design kiállítást.

KSZJ hírek

2022. november. 02.

Könyvklub a könyvtárban

Első közös könyvünkről beszélgettünk október 28-án a 7. órában. Gerald Durrell: Családom és egyéb állatfajtàk c. műve volt a témánk.

KSZJ hírek

2022. október. 26.

Prózamondó verseny a felsőben október 25-én

Október 25-én kedden első alkalommal tartottuk meg a prózamondó versenyünket a versmondó versenytől eltérő időpontban, a magyar népmese napjához kapcsolódva. A pátyi területi versenyen (jövő áprilisban) az első helyezettek képviselik majd iskolánkat.

KSZJ hírek

2022. október. 13.

Bekapcsolódunk a világ gyermekeinek rózsafüzér imádságába

Iskolánk Szent Lukács evangélista ünnepén (okt. 18-án), kedden bekapcsolódik a békéért és a világ egységéért mondott imádság füzérbe. A nyitogató és az első óra ennek jegyében zajlik majd! Kérjük a szülőket, beteg diáktársakat, hogy velünk együtt imádkozzatok békés jövőnkért!

KSZJ hírek

2022. október. 12.

Helyesírási verseny

Október 4-én rendeztük meg a felsős helyesírási versenyt 22 diák részvételével. Minden évfolyamból ketten juthatnak tovább a márciusi országos Simonyi Zsigmond versenyre.

KSZJ hírek

2022. október. 11.

A Concerto Budapest kamarazenei koncertje a Zichy kastély kápolnájában

A Concerto Budapest kamarazenei koncert felajánlása révén rangos kamara hangverseny helyszíne lesz iskolánk kápolnája! Mindenkit szeretettel várunk az okt. 14-i, péntek 16:30 koncertre!

KSZJ hírek

2022. október. 11.

Magyarok Nagyasszonya Énekes iskolai sportnap 2022

Magyarok Nagyasszonya egyházi ünneppel egybekötött Énekes Iskolai Sportnapunkon az idei évben, október 8-án közel 170-en gyűltünk össze énekelni és egy mozgásos délelőttöt együtt tölteni.

KSZJ hírek

2022. október. 11.

Átadták Melocco Miklós, az 1952-es Helsinki Olimpia emlékére készített emlékművét Székesfehérváron

A KSZJ is képviseltette magát Székesfehérváron Melocco Miklós szobrász az 1952-es Helsinki Olimpia emlékére készített emlékművének átadó ünnepségén.

KSZJ hírek

2022. október. 05.

Jelentkezés az okt. 15-i (szo) gimis közösségi szolgálatra

Október 15-én, szombaton közösségi szolgálatot szervezünk gimnazistáink számára az iskola udvarának, rézsűinek, külső területeinek (eső esetén belső tereinek) takarítására. 5 óra közösségi szolgálat végezhető ezzel a munkával! Jelentkezés: Márton atyánál

KSZJ hírek

2022. szeptember. 28.

Tanulóink segítségével a Boldog Gertrúd idősotthon lakói is megtekintették Petra nővér kiállítását

Szeptember 27-én a Boldog Gertrúd idősotthon lakói megtekintették Petra nővér kiállítását az aulában. A 9. b osztály segítségével 10 óra után áttoltuk a kerekesszékeseket és átkísértük a nehezen mozgókat is! Az időseknek kis koncerttel és nótázással kedveskedtünk.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 28.

Új gyertyatartókkal gazdagították kerámiás diákjaink a kápolna berendezését

Kápolnánk berendezése két új gyertyatartóval gyarapodott, amelyet Kungl György szobrászművész vezetésével kerámiás diákjaink készítettek! Köszönjük a szép és praktikus ajándékot!

KSZJ hírek

2022. szeptember. 27.

A Nyelvek Európai Napja a KSZJ-ben

Szeptember 26. a Nyelvek Európai Napja az Európai Unióban. Ez alkalomból közös éneklésre gyűltek össze a KSZJ diákjai az iskola aulájában. Az eseményről készült videót Youtube-csatornánkon, további képeket Képtárunkban tekintheti meg.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 23.

A bicskei és zsámbéki diákok közös kiállításával gazdagodott a KSZJ Ars Sacra programsorozata

Pénteken nyílt meg a KSZJ földszinti és emeleti kiállítótereiben a bicskei Szent László Ált. Iskola és a KSZJ diákjainak kiállítása az Ars Sacra Fesztivál programsorozatának részeként. A megnyitó felvételét Youtube-csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 22.

A Zsámbéki Pantheon első stációja: Király Lőrinc kőszobrász

Az Ars Sacra Fesztivál keretében adtuk át a "Zsámbéki Pantheon első stációját". Király Lőrinc kőszobrász alkotása díszíti ezentúl iskolánk déli szárnyának folyosóját. A megnyitóról készült videót Youtube-csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 19.

Petra nővér kiállítása az Ars Sacra Fesztivál nyitó eseménye

A KSZJ aulájában tekinthetik meg Petra Nővér szakrális festményeit az Ars Sacra Fesztivál programsorozatának nyitó kiállításaként. Tornay Krisztina M. Petra SSND nővér spirituális témájú festményeit a felfelé tekintő ember Istenkeresése ihlette. A kiállításmegnyitóról készült videót Youtube-csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 16.

Kulturális Örökség Napja a KSZJ-ben

A Kulturális Örökség Napjai minden év szeptemberének harmadik hétvégéjén zajlanak. Az idei év mottója: 150 éves a magyar műemlékvédelem. Ennek keretében szombaton (09.17.) és vasárnap (09.18.) 10 és 16 óra között egész óránkénti kezdéssel diákjaink közösségi szolgálatával segítve bemutatjuk a látogatók számára Iskolánk épületét. Szeretettel hívunk mindenkit!

KSZJ hírek

2022. szeptember. 14.

Templomfutás

Szeptember 10-én szombaton a Zsámbéki Református Egyházközség szervezésében került megrendezésre a templomfutás. A befizetett nevezési díjak összegét Borók Bulcsú támogatására ajánlották fel, aki tragikus hirtelenséggel veszítette el édesapját. Iskolánkat 30 diák és 8 pedagógus képviselte.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 12.

Kalmár Pál "Zsámbéki szemmel" c. kiállításának záróeseménye

Lezárult Kalmár Pál festőművész "Zsámbéki szemmel" c. kiállítása a KSZJ-ben. Az ünnepélyes záróeseményen (megtekinthető Youtube-csatornánkon) szomorú búcsút intettünk a csodálatos képeknek.

KSZJ hírek

2022. szeptember. 07.

Évnyitó a KSZJ-ben

A Keresztelő Szent János iskolaközpontban is megkezdődött a tanítás szeptember 1-jén. A reggeli eső miatt csak 11 órakor tudtuk elkezdeni a szentmisét, de a végére még a nap is kisütött.

KSZJ hírek

2022. augusztus. 08.

Nyári ügyeleti rend, augusztusi eseményeink, tanévkezdési információk

Tisztelt Szülők, Kedves Diákok! Július 1-jétől augusztus 22-éig intézményünk szerdánként 09:00–13:00 óra között tart ügyeletet. Augusztus 23–24. 9:00–15:00 óra között AMI beiratkozás (Beiratkozási lap a "Dokumentumok" legördülő menüben). Augusztus 25-én javítóvizsgák. Szeptember 1. első tanítási nap: a tanulók 7:45-től a termeikben gyülekezzenek, megjelenés ünneplőben!

KSZJ hírek

2022. augusztus. 02.

Árváltozás az iskolai étkeztetésben

A jelenlegi gazdasági helyzetre való tekintettel sajnos kénytelenek vagyunk árakat emelni. A részleteket kattintás után tekintheti meg. Az étkeztetési kedvezmény igénybevételéhez szükséges nyilatkozatot a "Dokumentumok" legördülő menüben találja.

KSZJ hírek

2022. július. 07.

Tánctábor a KSZJ-ben

2022.06.27-07.01. időszakban zajlott iskolánkban a II. Tánctábor melyen 65 gyermek vett részt, akik a nagy hőségben, hősiesen állták a próbákat.

KSZJ hírek

2022. június. 27.

Tihany-Pannonhalma zarándoktábor

Egyhetes zarándoktáboron vettek részt Király Mónika és Kungl György kísérőtanárok felügyelete mellett iskolánk diákjai. A Tihany és Pannonhalma közötti 112 km-es gyalogút során számos alkalom adódott lelki feltöltődésre, elmélkedésre is. Képtárunkban betekintést nyerhetünk a festői szépségű zarándokút megörökített eseményeibe.

KSZJ hírek

2022. június. 17.

Daloló Gála

Hagyományteremtőnek szánt Daloló Gálát rendeztünk a Catharineumben közel 300 diákunk részvételével. Az alsós, felsős és gimis tagozatok kórusai mellett a tanári énekkar előadásában népdalcsokrokat, operarészleteket és film betétdalokat hallgathattunk meg.

KSZJ hírek

2022. június. 10.

Megújult a Darázs Garázs - Éljenek a beporzók!

A 8. a osztály tanulóival megújítottuk a "darázs garázs"-t a sportpályán. Ezt akkor készítettük, amikor még ötödikesek voltak. Ha valaki közelről megfigyeli, látható, hogy nem volt hiábavaló munka, mert vannak lezárt cellák, ahonnan a beporzók egyszer csak kikelhetnek!

KSZJ hírek

2022. június. 09.

Lengyelországban jártunk

Május 20-22 között 28 (9. és 10. évfolyamos) diákunk vett részt egy háromnapos lengyelországi utazáson, amely a Wacław Felczak Alapítvány által meghirdetett pályázat eredményeként valósult meg. Kattintás után Korponay-Szabó Péter tanár úr beszámolóját olvashatják.

KSZJ hírek

2022. június. 06.

Határtalanul pályázat - Erdélybe látogattak a 7. osztályosok

A 7. osztállyal a „Határtalanul” pályázat keretein belül Erdélybe látogattunk április végén. Az osztályt Csilla nénivel kísértük el. Élményekkel teli, látnivalókban gazdag 5 napot töltöttünk el az Erdély és Partium határán lévő Erdélyi-szigethegység magyar történelem szempontjából meghatározó helyszínein. Schwarcz Gyula tanár úr beszámolója.

KSZJ hírek

2022. június. 06.

II. DRÁMA VAN drámatábor

Újra megrendezésre került iskolánk drámatábora május 27-29-ig. Idén a pátyi Cserkészcsapat új épülete adott otthont a tábornak, ahol két és fél napot töltöttünk együtt. Nagy örömünkre szolgált, hogy a táborban korábbi KSZJ-s diákjaink, a DRÁMA VAN egykori alapítótagjai is részt vettek.

KSZJ hírek

2022. június. 06.

Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés a KSZJ aulájában

Nemzeti Összetartozás Napja - megemlékezés a KSZJ aulájában. Korponay-Szabó Péter tanár úr videóját a hírre kattintva tekinthetik meg!

KSZJ hírek

2022. június. 06.

Biatorbágyi szkólatalálkozó

Három év kényszerű kihagyás után idén május 7-én újra megrendezték a szkólák találkozóját a torbágyi Szűz Mária neve templomban, melyen a KSZJ szkólája is fellépett. Köszönet a diákoknak és felkészítőiknek egyaránt.

KSZJ hírek

2022. május. 30.

Vérteskozma – Majk Gyerek építő tábor 2022

Idén is meghirdetjük hagyománnyá vált majki-vérteskozmai gyermek építőtáborunkat Márton atya szervezésében július 18. és 22. között, melyre várjuk 5-8. osztályos tanulóink jelentkezését. A részvételi díj 22.500 forint/fő szállással, ellátással.

KSZJ hírek

2022. május. 30.

Szép eredményt értek el 5.b osztályos diákjaink egy bibliai témájú országos versenyen

Országos 4. helyezést értek el tanulóink a „Biblia – a világ legolvasottabb könyve” címmel meghirdetett levelezős versenyben. Gratulálunk Bartucz-Drágfy Borbála, Köhler-Eötvös Hedvig, Márton Stefánia és Sáfrán Lili 5.b osztályos diákjainknak és felkészítő tanáraiknak!

KSZJ hírek

2022. május. 16.

Néptánc Gála és Nyári tárlat megnyitó pénteken

Tisztelt Érdeklődők! Szerettel invitáljuk Önöket a 2022. május 20-án, pénteken 16 órától iskolánk belső udvarában megrendezésre kerülő, Néptánc Gálára és a Nyári tárlatunk megnyitójára.

KSZJ hírek

2022. május. 09.

Növendék Gála Koncert

Tisztelt Érdeklődők! Május 16-án, hétfőn 16:30-kor a KSZJ aulájában rendezzük meg zenetagozatos diákjaink Növendék Gála Koncertjét, mindenkit szerettel várunk!

KSZJ hírek

2022. április. 28.

Kalmár Pál festő és üvegszobrász "Zsámbéki szemmel" c. kiállítása

Szeretettel meghívjuk Kalmár Pál festő és üvegszobrász "Zsámbéki szemmel" c. kiállításának május 6. 18 órai megnyitójára a KSZJ Takács Menyhért Galériájába. A kiállítás május 26-ig tekinthető meg tanítási napokon 8-17 óra között.

KSZJ hírek

2022. április. 24.

9. évfolyamosok felvételi listája

A 2022/2023-as tanévre felvett 9. évfolyamos diákok listáját a honlap Dokumentumok lenyíló listájában találja.

KSZJ hírek

2022. április. 24.

Pótfelvételi május 9-én

Intézményünk a következő tanévre 2022. május 9-én az alábbi évfolyamokra pótfelvételit hirdet: 1., 2., 3., 5., 6., 7., 10., 11. Jelentkezni az alábbi telefonszámon lehet: 06-23/565-567

KSZJ hírek

2022. április. 23.

Keresőkutyás tréninget tartottak iskolánkban

Iskolánk március 15-én helyszíne volt a Keresőkutyás Egyesület keresőkutya kiképzésének, amiről videófelvétel is készült.

KSZJ hírek

2022. április. 13.

Két diákunk továbbjutott a 2. fordulóba a XXV. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen

Négy diákunk vett részt a március 23-án és 24-én rendezett XXV. Kárpát-medencei Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen. Közülük ketten továbbjutottak a következő fordulóba, azaz a 17 ezer indulóból legjobban teljesítő 4400 diák közé.

KSZJ hírek

2022. április. 13.

A PontVelem program keretében 371 kg használt elemet, mobilakkut és mobiltelefont gyűjtöttek diákjaink

Iskolánk néhány hónapja csatlakozott a PontVelem programhoz, melynek keretében 371 kg használt elemet (ezzel 3-ok vagyunk Pest megyében), kis méretű akkumulátort és használt mobiltelefont gyűjtöttünk.

KSZJ hírek

2022. április. 13.

Diákjaink is indultak a területi vers- és prózamondó versenyen

Diákjaink április 9-én részt vettek a területi vers- és prózamondó versenyen Pátyon. Mindannyian megállták helyüket, gratulálunk nekik!

KSZJ hírek

2022. április. 12.

Mécs László vers- és novellaíró pályázat eredményhirdetése

A költészet napján, 2022. április 11-én iskolánkban adott koncertet a Misztrál együttes, megzenésített verseikkel emelték iskolánk diákjait a költészet magasságaiba. A koncert előtt kihirdettük az idei Mécs László vers- és novellaíró pályázat győzteseit és díjazottjait.

KSZJ hírek

2022. április. 12.

Először jutott be diákunk az Eötvös József Kárpát-medencei szónokverseny döntőjébe

Újabb siker a KSZJ történetében: Selmeczi Sára, 9. b osztályos tanuló is megmérettethette magát az Eötvös József Kárpát-medencei középiskolai szónokverseny döntőjében.

KSZJ hírek

2022. április. 05.

Vers- és prózamondó és népdaléneklési verseny

Március 29-én megtartottuk az immáron hagyományos vers- és prózamondó versenyünket a népdaléneklési versennyel együtt. Köszönjük a sok szép, olykor derűs, humoros verset, regényrészletet, melyekkel széppé tették a diákok a délutánt! Nagy öröm volt hallgatni a szavalatokat!

KSZJ hírek

2022. április. 05.

KSZJ-s győzelem a Hunfilex 2022 világkiállításon

Magyarország második alkalommal (legutóbb 1971-ben) adott helyet bélyeg-világkiállításnak, amire öt KSZJ-s diákkal látogattunk el, és részt vettünk az ifjúsági bélyeggyűjtők számára rendezett programon. A gyerekeknek rendezett bélyegismereti vetélkedőn Márton Stefánia (5.b) és Kisics Johanna (6.o.) első helyezést ért el Groupama Aréna Konferenciaközpontjában.

KSZJ hírek

2022. április. 02.

Nyári Tihany-Pannonhalma Zarándoktábor

Szeretettel hívjuk iskolánk 7-12. évfolyamos diákjait 2022. június 17-23. között a Tihany-Pannonhalma gyalogos zarándoktáborba. Részletek a hírre kattintva!

KSZJ hírek

2022. március. 30.

A Művészeti iskola hangszerbemutatója

Március végén a KSZJ Művészeti Iskola Zeneművészeti ágának tanárai és növendékeik kedvcsináló hangszerbemutatót tartottak az alsó tagozatos tanulóinknak. Képtárunkban további fotókat talál!

KSZJ hírek

2022. március. 30.

Újra „Pomeriggio italiano”, azaz olasz délután a KSZJ-ben!

Idén tavasszal végre nem sodorta el a járvány az immár hagyományos pomeriggiónkat! E tanévben már iskolánk 78 diákja tanul olasz nyelvet, részvételükkel és számukra szerveztük meg a programot. Március 24-én délelőtt olasz nyelvű szentmisén vettünk részt majd délután sor került az insalata caprese készítő versenyre és az olasz országismereti vetélkedőre.

KSZJ hírek

2022. március. 29.

Ismét mi rendeztük a VI. Harry Potter Országos Verseny döntőjét

Iskolánk immár hatodik éve ad otthont a Harry Potter Országos Verseny döntőjének, melybe az első fordulóban legjobb teljesítményt nyújtó 115 versenyző jutott be. A 2022. március 19-én, a Catharineumban rendezett döntőn az ország minden pontjáról érkezett versenyzők képviseltették magukat.

KSZJ hírek

2022. március. 24.

Nyílt órák az AMI zeneművészeti ágán

Szeretettel hívjuk, várjuk a zenét tanuló növendékeink szüleit 2022. március 28-án délután a nyílt óráinkra. Kérjük, hogy lehetőség szerint előzetesen jelezzék gyermekük zenetanárának a részvételi szándékukat.

KSZJ hírek

2022. március. 22.

Diákjaink kezdeményezésére rengeteg adomány gyűlt össze az ukrán háborús menekülteknek

Diákjaink kezdeményezésére (felhívásukat a hírre kattintva olvashatja) rengeteg adomány gyűlt össze az orosz támadás után országukat elhagyni kényszerülő ukrán menekülteknek. A képen éppen ezek szortírozása látható. Diákjaink március 22-én, kedden fehérbe öltöztek, hogy kifejezzék béke iránti vágyukat.

KSZJ hírek

2022. március. 12.

Elkészült a Pál utcai fiúk kuckója a könyvtárban!

Az 5. osztályosok, Lénárné Szabó Anikó tanárnő és Torbó Kati könyvtárosunk által készített "Pál utcai fiúk kuckó" egész márciusban megtekinthető a könyvtárban.

KSZJ hírek

2022. március. 10.

A 9. évfolyamra jelentkezők ideiglenes felvételi jegyzéke

Kedves Felvételiző, honlapunkon a DOKUMENTUMOK lenyíló menüben (felső menüsor) találod a 2022/23-as tanév 9. évfolyamának tagozatokra lebontott ideiglenes felvételi jegyzékét.

KSZJ hírek

2022. március. 01.

A KSZJ elsősei is felléptek a zsámbéki művelődési házban rendezett farsangi mulatságon

A KSZJ első osztályos diákjai is felléptek február 27-én a hagyományos téltemető-tavaszváró "A MI FARSANGUNK" közösségi mulatságán a zsámbéki művelődési házban. Az eseményről készült fotókat a képtárunkban találják!

KSZJ hírek

2022. február. 25.

Farsangi tanári koncert

Kedves Érdeklődők, 2022. január 25-én, pénteken 17 órától élőben közvetítettük a KSZJ aulájából a zenetagozatos tanárok farsangi koncertjét, amit Youtube-csatornánkon tekinthetnek meg.

KSZJ hírek

2022. február. 25.

A kommunista diktatúra áldozatainak emléknapja - megemlékezés

Február 25-én a reggeli nyitogatón emlékeztünk meg a kommunista diktatúra áldozatairól. Míg az aulában összegyűlt diákság a háttérben futó képeket nézte, személyes megszólalásokat hallgathatott nyolcadikosainktól és tanárainktól.

KSZJ hírek

2022. január. 21.

Takács Menyhért Galéria Téli tárlat megnyitó

2021. január 21-én nyílik a művészeti iskola diákjainak továbbá Proics Dóra és Proics Zsófia tanárok képzőművészeti alkotásait bemutató Takács Menyhért Galéria Téli tárlata. Kungl György címzetes igazgató úr kiállításmegnyitó beszédét és a kerámiás gyerekek zenés performanszát Youtube csatornánkon tekinthetik meg.

KSZJ hírek

2022. január. 07.

Zongora vizsgakoncert

Kaposi Gergely tanár úr növendékeinek zártkörű zongora tanszaki vizsgakoncertjének közvetítése hétfőn 16 órától.

KSZJ hírek

2021. december. 28.

Karácsonyi koncert a KSZJ-ben

Nagy örömünkre szolgált, hogy december 17-én több, mint száz gyermek részvételével tarthattuk meg karácsonyi koncertünket. Márton atya megnyitója után felléptek az énekes iskolások, a gyermekkar és az alsós – felsős diákok, valamint művészeti iskolánk tanárai és növendékei. Az ünnepi koncert visszanézhető iskolánk Youtube-csatornáján. A koncertről készült fotókat honlapunk képtárában találják.

KSZJ hírek

2021. december. 28.

Az Aranyszamár társulat rendhagyó színházi előadása

2021. december 17-én Tima Reni néni szervező munkájának köszönhetően vendégünk volt az Aranyszamár társulat látó és vak színészei Legyek a lábnyom címmel egy különleges koncert-színházi produkcióval leptek meg minket.

KSZJ hírek

2021. december. 22.

Karácsonyi üzenet

Márton atya és a vezetőség a KSZJ közösségéhez intézett karácsonyi üzenete. "A 2021-es év a Premontrei Rend jubileumi esztendeje volt. 1121 karácsonyán tették le első fogadalmukat Szent Norbert és követői, és ezzel – 900 évvel ezelőtt – megalapították rendünket. (...) 2022. Most még szinte furcsa leírni is! De január közepére már megszokott lesz. Új év. Valami lezárul, de újra kezdődik."

KSZJ hírek

2021. december. 16.

Karácsonyi koncert

Idén is élőben közvetítjük 2021.12.17-én, pénteken 17 órától az iskola kórusainak és a művészeti iskola diákjainak koncertjét a KSZJ aulájából. A linket a hírre kattintva találják.

KSZJ hírek

2021. december. 16.

Cipősdoboz akció

December 17-ig várjuk az adományokat a Cipősdoboz akció keretében a mélyszegénységben élő gyerekeknek, amit a Nemadom fel alapítvány juttat majd el számukra.

KSZJ hírek

2021. december. 16.

Helyesírási verseny

Ősszel rendeztük meg iskolánkban a helyesírási versenyt 23 felsős és 6 gimnazista diák részvételével. A díjazott felsősök fogják képviselni az iskolát a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen. A gimisek közül az első két helyezett mehet tovább az IMPLOM helyesírási versenyre.

KSZJ hírek

2021. december. 16.

Kazinczy-verseny

Iskolánkban második alkalommal rendeztük meg a nagy múltú Kazinczy-versenyt. Ezúttal 24 tanuló mérettette meg magát szépolvasásban amit háromtagú zsűri értékelt. Kategóriánként az első helyezett képviseli majd iskolánkat a területi versenyen.

KSZJ hírek

2021. december. 15.

Barokk táncok szakkör indul a 2. félévtől

A második félévtől "Barokk táncok" címszó alatt a gyerekek régizenei táncokat tanulhatnak szakkör keretében, heti kétszer 30 percben. A táncokat Kalmárné B. Gitta tanítja be a gyerekeknek.

KSZJ hírek

2021. december. 07.

Tanszaki zongorakoncert online közvetítés

Online közvetítjük 2021.12.14-én 17 órától AMI-s diákjaink zongorakoncertjét. A linket a hírre kattintva találja meg.

KSZJ hírek

2021. december. 07.

Nálunk járt a Mikulás

Szent Miklós napján iskolánkba is ellátogatott a Mikulás, akit már nagyon vártak a gyerekek. Az 1-4. osztályos tanulók kis dalocskával kedveskedtek neki.

KSZJ hírek

2021. december. 04.

2. helyezés a Bicskei regionális idegen nyelvi csapatversenyen

2. helyezést értek el tanulóink a Székesfehérvári SZC Vajda János Technikum által szervezett regionális angol nyelvi csapatverseny döntőjében.

KSZJ hírek

2021. december. 03.

Továbbjutottak diákjaink a Katolikus Középiskolák Matematika Versenyén

November 17-én iskolánk 9-11. évfolyamos tanulói közül 21-en vettek részt a Katolikus Középiskolák Matematika Versenyén, közülük hárman továbbjutottak a 2. fordulóba.

KSZJ hírek

2021. december. 02.

Fotózz ádventi koszorút!

Ahogy a KSZJ közösségi tereiben és kápolnájában, úgy bizonyára osztálytermedben is megjelent az ádventi koszorú, Jézus születésének ünnepére való várakozás szimbólumaként. Fotózd le és küldd el nekünk a rendszergazda@kszj.hu címre, hogy mindenki megcsodálhassa honlapunk képtárában!

KSZJ hírek

2021. november. 23.

Gimnáziumi nyílt nap

A gimnáziumi nyílt napot 2021. november 24-én 10-12 óra közt tartjuk meg, a rendezvényt csak regisztrált diákok látogathatják. A hírre kattintva Youtube-csatornánkon megnézheti a KSZJ-t bemutató videóinkat.

KSZJ hírek

2021. november. 23.

Közösségi szolgálat a bicskei TESCO áruházban

Élelmiszeradományokat gyűjtöttek a 9.b diákjai a bicskei TESCO áruházban Szent Erzsébet napján.

KSZJ hírek

2021. november. 19.

KSZJ-s eredmények az anyanyelvi Bolyai versenyen

Az anyanyelvi Bolyai versenyen idén 7 csapatunk indult, amiből 2 csapat bejutott az első 10-be, egyikük pedig 12. lett.

KSZJ hírek

2021. november. 18.

Növendékhangverseny a KSZJ aulájában hétfőn 17 órától

A KSZJ művészeti iskola tanulóinak hangversenyét hallgathatják meg 2021.11.22. hétfőn 17 órától a KSZJ aulájában. A hangversenyt élőben is közvetítjük, link a leírásban.

KSZJ hírek

2021. november. 15.

Premontrei Plein air kiállítás a földszinti és az emeleti kiállító terekben

2021. november 12. pénteken 11.30-kor volt az aulában a Takács Menyhért Galéria legújabb kiállításának megnyitója és díjátadó ünnepsége.

KSZJ hírek

2021. november. 12.

Premotrei Plein Air kiállítás

Mostantól láthatóak a KSZJ kiállítótereiben a Premontrei rend 900 éves évfordulójára kiírt Premontrei Plein Air diák képzőművészeti pályázat alkotásai.

KSZJ hírek

2021. november. 08.

Az október 15., hétfői fogadóórák online kerülnek megtartásra

A jövő hétfői (október 15.) fogadóórákat online formában tartjuk meg. Kérem vegye fel a kapcsolatot az érintett tanárral!

KSZJ hírek

2021. november. 08.

Beszámoló a 11.b osztálykirándulásáról

A 11.b osztály tanulói a Rákóczi Szövetség pályázatával Csorna és Győr 1945-ös és 1956-os emlékeivel ismerkedtek október 18-án.

KSZJ hírek

2021. november. 02.

A k2 Társulat Hamlet c. előadásával hangolódtak az őszi szünetre a 10. évfolyam tanulói

Az '56-os ünnepi megemlékezés után színházi előadáson vettek részt a 10. évfolyamosok. A k2 Társulat Hamlet c. interaktív tantermi színházi előadását tekinthették meg.

KSZJ hírek

2021. október. 31.

Előkészületek a Premontrei plein air pályázatra

Iskolánk képzőművészeti pályázatot írt ki a Premontrei rend alapításának 900. évfordulójára. Premontrei plein air címmel.

KSZJ hírek

2021. október. 31.

Az olaj öröm a szívnek

Nacsa Ildikó tanárnő még szeptemberben tartott az illatokról, mint szellemi örömforrásról, biblikus szimbólumról bemutatót a gyerekeknek. Csendes órát töltöttek együtt az illatokkal, érzékelve hatását testükben és lelkükben.

KSZJ hírek

2021. október. 29.

Iskolai közösségi szolgálat a KSZJ-ben

Hétfőn, október 25-én, vendégül láttuk a Boldog Gertrúd otthon lakóit Tóth Csaba kiállításán, iskolánk aulájában. Az idősek mozgásának segítésében, az aznapi iskolai közösségi szolgálat keretében 20 tanulónk vett részt.

KSZJ hírek

2021. október. 27.

Szeretettel várjuk Requiem Hangversenyünkre!

Szeretettel invitáljuk a 2021. november 8. hétfőn a KSZJ kápolnájában 17 órakor kezdődő Requiem Hangversenyünkre.

KSZJ hírek

2021. október. 22.

Idén ismét Forradalmi Focikupát rendeztünk

Az idei tanévben október 21-én újra meg tudtuk rendezni (egy év kihagyás után) az iskolánkban már hagyományossá vált Forradalmi Labdarúgó Kupát.

KSZJ hírek

2021. október. 19.

Hangok és képek!

A diákok iskolánk kiállításának megtekintése után kiválasztották kedvenc festményüket és különböző hangszereken szólaltatták meg az általuk kiváltott érzéseiket.

KSZJ hírek

2021. október. 19.

Bolyai Matematika Csapatverseny a KSZJ-ben

Október 15-én megrendezésre került az országos szintű Bolyai Matematika Csapatverseny melyen iskolánkat 50 diák képviselte.

KSZJ hírek

2021. október. 11.

Aradi vértanúkra emlékeztünk

A 9. osztályos tanulók ünnepi rádióműsorával emlékeztünk az aradi vértanúk mártírhalálára október 6-án.

KSZJ hírek

2021. október. 07.

Megint Dráma volt!

Október 2-án iskolánk néhány régi és új drámása részt vettek a Budapesten megrendezett Weöres Sándor Diákszínjátszó találkozón.

KSZJ hírek

2021. október. 07.

Gólyatábor és gólyahét

A 9. a osztály Péliföldszentkereszten, a 9. b osztály pedig Budakeszitől nem messze, egy erdőben töltötték együtt első, közös napjaikat.

KSZJ hírek

2021. szeptember. 28.

Ars Sacra Fesztivál és szakrális kiállítások a KSZJ-ben

2021. szeptember 10-én pénteken zajlottak iskolánkban az az Ars Sacra fesztivál programjai. Továbbá Isten és a világ címmel látható kiállítás az iskola aulájában Tóth Csaba festőművész és a kőtárban Varga Bernadett textilművész szakrális műveiből.

KSZJ hírek

2021. szeptember. 27.

Két év után ismét Medve Matek!

Szombaton a Gellért hegyen zajló szabadtéri matematika versenyen iskolánkat hat felső tagozatos csapat 17 diákkal képviselte

KSZJ hírek

2021. szeptember. 06.

Kiállítás nyílik Tóth Csaba festőművész és Varga Bernadett textilművész szakrális műveiből az aulában és a kőtárban

Kiállítás nyílik szeptember 10-én 17 órakor Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész és Varga Bernadett textilművész szakrális műveiből az aulában és a kőtárban.

KSZJ hírek

2021. szeptember. 04.

Eucharisztikus Témahét a KSZJ-ben (2021.09.06. - 2021.09.10.)

Az Eucharisztikus Kongresszus helyi programjaként tematikus hetet hirdetünk a KSZJ-ben.

KSZJ hírek

2021. augusztus. 27.

Tanévkezdés

Szeptember elsején 8 órakor kezdődik a tanévnyitó, gyülekező 8 előtt a tantermekben

KSZJ hírek

2021. július. 30.

Tájékoztató az étkeztetési díjak emeléséről

Emelkednek a KSZJ étkeztetés díjai 2021.09.01-től. Reggeli: 190 Ft Ebéd: 476 Ft Uzsonna: 120 Ft.

KSZJ hírek

2021. július. 27.

Nyári ügyelet, javítóvizsga és művészeti iskola beirakozás szülői tájékoztató

Nyári ügyelet júl. 5-től aug. 13-ig szerdánként 9:00-13:00. Javítóvizsga: aug. 24. Beiratkozás a művészeti iskolába aug. 26-27.

KSZJ hírek

2021. június. 24.

Szülői tájékoztatás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a nyári ügyeleti időszakban nem tudunk átvételi ügyekben döntést hozni.

KSZJ hírek

2021. június. 11.

Év végi hangulat a Keresztelő udvarán

Év végi hangulat a KSZJ belső udvarán

KSZJ hírek

2021. május. 28.

Évzáró Gálakoncert online közvetítés

Évzáró gálakoncert stream 2021.05.31-én, hétfőn 16 órától a KSZJ aulájából.

KSZJ hírek

2021. május. 25.

Szép eredmény a Dugonics András országos matematika versenyen

Csanaki Ádám 5. osztályos tanulónk a katolikus iskolák közötti Dugonics András országos matematika verseny döntőjében 5. helyezést ért el.

KSZJ hírek

2021. május. 21.

DRÁMA VAN!

Drámacsoport alakult iskolánkban

KSZJ hírek

2021. május. 20.

A KSZJ-ről is olvashattunk az Építészfórumon

A KSZJ tavaly januárban átadott új épületrészéről cikkezett az Építészfórum magazin

KSZJ hírek

2021. május. 20.

Érettségi időszak a KSZJ-ben

Májusban rendben lezajlottak az érettségi vizsgák iskolánkban

KSZJ hírek

2021. április. 23.

Kastélyzaj: Vers- és novellaíró pályázat

Március 25-én tartottuk a hagyományos Kastélyzaj: Vers- és novellaíró pályázatunk online díjátadóját.

KSZJ hírek

2021. április. 23.

Költészet Napja 2021

A Költészet napjára készülve a KSZJ tanárai és diákjai kedvenc költeményeiket kötötték koszorúba két videóban, melyek a KSZJ Youtube-csatornáján megtekinthetőek.

KSZJ hírek

2021. április. 23.

Pénz7 a KSZJ-ben

Iskolánk idén csatlakozott először a közel 30 európai országban egyidőben zajló PÉNZ7 (European Money Week) - Pénzügyi és vállalkozói témahét projekthez, melyet Magyarországon a Pénzügyminisztérium, az Innovációs és Technológiai Minisztérium és a Junior Achievement Alapítvány támogat.