TanévnaptárIskolaDiákokSzülőkKiállításokElérhetőségek

Aktuális


2018. október 19-én ünnepi megemlékezést tartottunk a Catharineumban. A műsort a 9. osztály diákjai adták Jakabos Erika tanárnő felkészítésében.  


2018-ban is megrendeztük a hagyományos Forradalmi Focikupát október 18-án. A tornát a pátyi csapat nyerte és ezzel a  vándorserleg boldog tulajdonosai is ők lettek egy évre.  

A Művészeti iskola Fotó-és film tanszakának diákjaival a naturArt – „25 év legszebb természetfotói” című kiállításán jártunk 2018. október 13-án szombaton, a Magyar Nemzeti Múzeumban. Ez az első olyan kiállítás, melyen "Az év természetfotója" pályázat összes díjnyertes képe egy helyen látható. Megtekinthető október 23 -ig. A rengeteg kép közül nehéz volt kedvencet választani, de azért mégis megpróbáltuk, ki - ki a maga ízlése szerint. A természet oly pillanataival találkozhattunk, melyet vagy soha nem láthatunk életünk során, mert nem járunk olyan távoli helyeken, vagy éppen azért nem vesszük észre, mert szemünk nem képes úgy megállítani az elénk táruló pillanatokat az állatvilág életéből, ahogyan arra egy fényképezőgép képes. Ezek a kimerevített pillanatok engednek elmélyülni a természet ritka szépségeiben és csak annyit veszünk észre, hogy ott ragadunk egy-egy kép előtt. A kiállítás látogatását a Nebuló Alapítvány támogatta.
Kalmárné B. Gitta a Fotó-és film tanszak tanára
.

2018. október 10-én nyílt a Kispesti Helikon Kulturális Egyesület kiállítása az emeleti kiállítótérben.
A kiállítás címe „JÓB” Jóság, Óvás, Bölcsesség. A kiállítást Hemrik László művészeti író, a Ludwig Múzeum múzeumpedagógusa nyitotta meg, a kiállító művészek jelenlétében. A tárlaton Bereczky Ildikó, Csábi Katalin, Duffek Tivadar, Haraszty István, Homoki Anikó, Horváth Pépter, Horváth Tamás, Ioannidu Thomai,  Janisch Kornélia, Lach Sándor, Mazalin Natália, Nikmond Beáta, Pál Csaba, Raj Csaba, Ruttkay Sándor, Skoda Éva, Tényi Sarolta, Urmai Ungurán László, Varga László és Zálogh Sándor műveit láthatja az érdeklődő közönség. A kiállítás november 30-ig tekinthető meg az iskola nyitvatartási idejében hétfőtől péntekig,  8-17 óráig.
Az AAP projekt keretében Haller Szilveszter műveit mutatjuk be.

2018. szeptember 19-én nyílt a Szakrális Művészetek Hetének programjaihoz kapcsolódó kiállításunk diákjaink munkáiból, „Tekints az égre, és lásd meg” címmel. A kiállítást Balogh P. Piusz O.praem apát úr nyitotta meg. A kiállítás november 30-ig látogatható. 

2018. szeptember 22-én a Premontrei focibajnoksággal indult a Premontrei 900 rendezvénysorozata Gödöllőn.
 A Premontrei Titánok csapatában Iskolánk gimnazistái szerepeltek a tornán 
A csapat tagjai:
Greznár Kevin 9.o., Magyar Gábor 9.o., Soós Balázs 10.o., Lelkes Soma 11.o.,Szabó Gábor 11.o., Wlasits Levente 12.o.,Magyar Gergely 12.o.,
Eddzőjük: Kungl Vilmos tanár Úr
Diákjaink becsülettel küzdöttek. Góllövőink: Greznár K. 3, Magyar Gábor 2., Lelkes S. 2, 2, Szabó G., Magyar Gergely,
Végeredmény:
1. Premontrei Szent Norbert Gimnázium (Gödöllő) 
2. Zsámbéki Premontrei Gimnázium, Szakgimnázium és Szakközépiskola
3. Premontrei Rendi Szent Norbert Gimnázium (Szombathely)
4. Keresztelő Szent János Iskolaközpont
5. Premontrei Szakgimnázium, Szakközépiskola és Kollégium (Keszthely)

2018. szeptember 13-án iskolánk 272 fővel vett részt a Dévai Szent Ferenc Alapítvány munkájának 25 éves jubileuma alkalmából tartott "rendhagyó osztályfőnöki óra" c. rendezvényen a Papp László Arénában. Az erdélyi árvaházakból érkező gyerekek, a sérültekből álló Nemadomfel Együttes és pár ismert előadó közös produkciója színesítette többek közt Böjte Csaba testvér, Fábry Kornél atya és Vecsei H. Miklós előadását, gondolatait.

Iskolánkban 2018. szeptember 3-a és 7-e között került megrendezésre a már hagyománynak számító gólyahét. Az új 9. osztály sikeresen teljesítette a feladatokat (zsíros kenyér árulása a piacon, kvíz kitöltése az iskoláról, plakát készítése az osztályról, nyitótánc megtanulása a gólyabulira), a péntek esti hangulatról pedig a képek mesélnek.
Minden diákunknak, tanárunknak, dolgozónknak jó pihenést, kikapcsolódást és feltöltődést kíván az iskola vezetése.

Kupagyőztes a KSZJ!
A 2017-18-s tanév utolsó iskolai sporteseményeként focistáink részt vettek a Perbál Kupán, melyen két német csapat mellett a környékbeli iskolák labdarúgóival küzdöttek a végső helyezésekért.
Az első mérkőzés első félidejében még megilletődve játszottunk, az ellenfél már 2:0- ra vezetett, innen fordítottuk meg az eredményt, és győztük le Piliscsaba csapatát 6:2-re.
Ezután már remek játékkal minden ellenfelünket felülmúltuk, és 100 százalékos teljesítménnyel elhódítottuk a Kupát!
A mérkőzések eredményei:
Zsámbék-Piliscsaba 6:2
Zsámbék-Budajenő 4:1
Zsámbék-Bottendorf I. (német) 2:0
Zsámbék-Perbál II. 6:0
Zsámbék- Bottendorf II. (német) 2:1
Zsámbék-Perbál I. 4:1
A győztes csapat tagjai:
Kollár Benjámin, Puzsár Mátyás, Magyar Károly, Greznár Kevin (csk), Homoki András, Móricz Márton, Bakó Samu, Nagy Timur, Dános Benedek, Dános Barnabás, Vas Olivér, Selymes Csege, Xeravits Domonkos, Kollár Christian,
Vígh András
A torna legjobb góllövője Nagy Timur iskolánk 6. osztályos tanulója lett 9 találattal, így ő szerezte meg a gólkirályi címet!
Köszönet a szülőknek a gyerekek szállításáért, és a szurkolásért!
Köszönet a perbáli iskola szülői munkaközösségének is, akik grillkolbásszal és egyéb finomságokkal kedveskedtek a résztvevőknek!
Az iskolánk minden tanulójának és pedagógusának tartalmas nyári szünetet kívánunk!
Almádi Antal (testnevelő)
    bővebben...

Németh Csaba Levente iskolánk 6. osztályos tanulója a II. Tuka Zsigmond Országos Citeraversenyen arany érmet szerzett 2018. június 1-én.

Citerával és később furulyával elért eddigi fontosabb eredményei, díjai:

Halmos Béla népzenei verseny - kiemelt nívódíj (Bonyhád, 2014. október)
Dunán innen, Tiszán túl - Kárpát medencei ifjúsági népművészeti tehetségkutató verseny - arany minősítés (Nagykovácsi, 2015. május)
Dunán innen, Tiszán túl  - arany minősítés (Nagykovácsi, 2016. május)
Halmos Béla népzenei verseny - nívódíj (Bonyhád, 2016. október)
Fülemüle népzenei fórum - kiemelt nívódíj (Etyek, 2016. október)
I. Országos Tuka Zsigmond Citeraverseny - ezüst érem (Óbuda - 2017. május)
Dunán innen, Tiszán túl - citera - kiemelt arany minősítés (Nagykovácsi, 2017. május)
Dunán innen, Tiszán túl - sokszínű zenész díj (Nagykovácsi, 2017. május)
Dunán innen, Tiszán túl - (Csemerke együttes vezetője, furulya) - kiemelt arany minősítés (Nagykovácsi, 2017. május)
Fülemüle népzenei fórum - kiemelt nívódíj (Etyek, 2017. november)
Dunán innen, Tiszán túl - citera - kiemelt arany minősítés (Nagykovácsi, 2018. május)
Dunán innen, Tiszán túl - (Csemerke együttes vezetője, furulya) - kiemelt arany minősítés (Nagykovácsi, 2018. május)
II. Országos Tuka Zsigmond Citeraverseny - arany érem (Óbuda - 2018. május)

Felkészítő tanárai:
Citera: Dérné Kovács Ibolya
Furulya: Ladányi Ferenc

Gratulálunk Csabának


Május 31-én tartottuk idei németes kirándulásunkat, melyen ezúttal 15 diák vett részt. A kirándulást megelőző levelezőverseny győztese Gellért Dorka (7. b), neki ezúton is gratulálunk!
A bő háromórás buszút Fraknó várához vezetett, ahol egy alapvetően német nyelvű vezetésen vettünk részt; - megtekintve az Eszterházy család fegyvergyűjteményét és magát a várat. Ezt követően egy órás gyalogtúrával felértünk a Rozália-kápolnához, ahonnan gyönyörű kilátásunk volt a vidékre, hazafele menet pedig megálltunk még Nagymartonban is.
A belépőjegyek fedezéséért köszönettel tartozunk a Nebuló Alapítványnak.

Május 4-én tartották a KSZJ bissau-guineai partnerintézetében azt a projektkiállítást, amit a nyugat-afrikai állam fővárosában, Bissauban lévő iskola diákjai állítottak össze Magyarországról, annak kultúrájáról, nevezetességeiről, illetve a már közel 4 éves testvériskolai program eredményeiről.  bővebben...

Május 11-én nyílt meg „Postcrossing és bélyeg” címmel az idei filatéliai projektkiállításunk. A Magyar Posta által is támogatott Postcrossing projektben több mint 100 diákunk vett részt és csaknem ugyanennyien készítettek tematikus bélyegtervet a kiállításra. A megnyitón Elekes Attila André, bélyegtervező grafikusművész, a Bélyegmúzeum művészeti referense tartott ünnepi beszédet a bélyegtervezésről és a szakértő zsűrizése alapján eredményhirdetésre is sor került:
1. hely: Ficzau Krisztián (9. osztály)
2. hely: Jólesz Dorka (10. osztály)
3. hely: Széplaki Enikő (2. osztály)
Különdíjban részesültek: László Lívia (9.o), Váradi Abigél (9.o.) és Pankotai Anett (10.o) pályaművei.
A kiállításon a magyar Postcrossing közösség „nagykövetei” is részt vettek, a felajánlásoknak köszönhetően pedig sok ezer bélyeget tudtunk kiosztani a látogatók között.
Korponay-Szabó Péter - projektfelelős   bővebben...

Megemlékezés az Iskola visszafoglalásra                    bővebben...


ÖKO logó pályázat Diákjaink számára ÖKO lógó pályázatot hirdettünk, melyre 13 pályamű érkezett. A szavazást követően a következő eredmény született:
 I. Ványi Viktória 11. osztály 135 szavazat
 II. Mikus Fanni és Pankotai Anett 10. osztály 79 szavazat
 III. Mayer Anna 5. a osztály 38 szavazat.

Mindenkinek szívből gratulálunk!

Irodalmi versenyek, pályázatok eredményei:

Szalacsi-Rencsik Anna 9. osztályos tanulónk 10. helyezést ért el a területi Kazinczy-versenyen, Budapesten.
Presser Bernadett 7. b osztályos tanulónk a regionális Kazinczy-versenyen  bronz Kazinczy-érmet kapott Kisújszálláson. Kép!
Budai Panna 9. osztályos tanulónk 3. helyezést ért el a József Attila országos vers- és prózaíró pályázaton, s bekerült A legmélyebb c. verse a szombathelyi megjelenésű antológiába. A Mécs László pályázatra beadott pályaművekkel együtt ez a vers is olvasható a honlapon a Kastélyzaj menüpontban: http://www.kszj.hu/diakok/kastelyzaj.htm


Április 11-én, a magyar költészet napján tartottuk immár második alkalommal a vers- és prózamondó gálánkat, ahol iskolai versenyeink helyezettjei versmondásában és szövegmondásában gyönyörködhettek szülők, tanárok és  diákok. Ekkor adtuk át a könyvjutalmakat is. A programot színesítette Németh Csaba (furulya, citera) és Gállos Huba (ütőgardon) zenés, énekes  fellépése. Végvári Katalin, Lénárné Szabó Anikó     Bővebben...

A pátyi területi vers- és prózamondó versenyen  az alábbi eredmények születtek:   Vers kategóriában: 3-4. osztály: Pintér Apolka 4. b    II. helyezett
5-6. osztály: Zách Mária 6.  VI. helyezett
Próza kategóriában: 1-2. osztály: Török Pál Bertalan 2.   I. helyezett
7-8. osztály: Presser Bernadett 7. b    V. helyezett 
Akik még képviselték iskolánkat:   Vers kategóriában 1-2. Selymes Lelle 1. b,  7-8. osztály: Deák Viktória 7. b Próza kategóriában:  3-4. osztály: Mikó Gábor 3. a     5-6. osztály: Homoki András 5. a, Gratulálunk a helyezetteknek, s minden résztvevőnek, hogy eljutott erre az igényes, kulturális eseményre, s szövegmondásával gazdagította a hallgatóságát!

   Olaszos délután    Április 19.        bővebben...

KIKELET BÁL: a Szülői Szervezet szervezésével és a KSZJ Iskola támogatásával 2018. április 14-én került megrendezésre a Catharineumban a IV. Jótékonysági Kikelet Bál.

A Bál célja: az iskola informatikai eszközeinek fejlesztése.

Köszönjük mind a támogatóinknak és a szülőknek a pénzadományokat és a támogatásokat.

Támogatóink: ALEX Kft., Nyakashegy Kft., Splendor Ékszer (Budakeszi), Merci Ékszer (Zsámbék), Gyermely Rt., DrivingCamp, Szépia Hotel, Kovács Pincészet, Ez+Az, Zsámbéki Önkormányzat, Zsámbéki Sportclub, Zink Iza Papírbolt, Payer Lottózó, Brent, Kifli 2005 Bt., Kálmán Cukrászda, Mystic Szépségszalon (Tuba Krisztina), Hungaro Állvány Kft., Fior di latte Bt. (Fagyizó), Horgos-Székely Kinga, Dióhéj Kávézó, Ziegler Kft., Avon Gabi, Medicontur Kft., Zsámbéki Fitness, Kégli család, Lámpás Étterem, Csanaki család, Pákh Ildikó, Gállos Balázs és családja, Napsugár ABC, Czagler Tünde (szolárium), Coop, Gyógyszertár, Benedekék Falodája, Kenéz Brigitta kézápolás, Ginter Krisztina, Köhler-Eötvös Célia (joga), Töki Pompos, Tóth Zoltán (Almalé-Szomor), Süti nem Süti, Halszaküzlet, Kárpáti Zöldséges, Sipos Szilvia és családja, Portéka Polcospiac és azok a szülők akik név nélkül ajánlottak tombola tárgyat és támogatásokat.
A büfében számos finomság várta a bálozókat, akiket az iskola diákjai által adott műsor mellett retro disco várta. A tombolán pedig a támogatóink által adott értékes tárgyak kerültek kisorsolásra.
Aki idén lemaradt, jövő évben rendezendő V. Jótékonysági Kikelet Bálra szívesen várjuk!
                                                                                KSZJ Iskola Szülői Szervezete


A Mezzofanti országos idegennyelvi verseny, melynek szakmai hátterét a Euroexam Nyelvvizsgaközpont biztosítja, az idei évben a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpont szervezésében valósult meg. Az első forduló nagyjából 600 résztvevőjéből kategóriánként 20 gyerek jutott az ápr. 9-i döntőbe, ahol a Euroexam nyelvvizsga szóbeli részének feladattípusai alapján mérték össze nyelvtudásukat. Iskolánkat német B1 kategóriában Kádár Luca (9.o.) és Mizsák Bálint (9.o.) képviselték a kaposvári döntőben, ahol a 20., illetve az 5. helyről várták a szóbeli fordulót. Kádár Luca az írásbeli és a szóbeli forduló összesítését követően a 13. lett, Mizsák Bálint pedig a 2. helyet (s ezzel együtt egy ingyenes nyelvvizsga lehetőségét) szerezte meg. Mindkét diákunknak szívből gratulálunk!

Április 13-án került sor a zsámbéki Catharineumban az idei Master Gamer versenyre mintegy 80 diák részvételével Korponay-Szabó Péter szervezésében. Két kategóriában az alábbi csapatok végeztek az első három helyen:

Általános iskola:
1. Royalities (Bocskai István Általános Iskola, Páty) 91 pont
2. 4T9T (KSZJ Iskolaközpont, Zsámbék) 82 pont
3. Complex Carbohydrates (Bocskai István Általános Iskola, Páty) 82 pont

Középiskola:
1. Balynokok 2.0 (Schiller Gimnázium, Pilisvörösvár)
2. Mayonnaise (VIK és Sashegyi Gimnázium, Budapest)
3. KSZJ touched my spaghet (KSZJ Iskolaközpont, Zsámbék)

A versenyen a diákok értékes "gamer" nyereményeket vehettek át, de senki sem tért haza üres kézzel. A vetélkedő szponzora idén is a PlayON! Magyarország Kft. volt, akik már 5 éve folyamatosan támogatják ezt a versenyt.
A versenyről készített videó itt tekinthető meg:

A Kisbéren, április 13-án megrendezett országos idegen nyelvű énekversenyen több KSZJ-s diák is indult: Váradi Abigél (9.o), Nagy Viktória, Vizeli Márton, Kovács Zsolt (10.o) valamint Jólesz Zsófia és Lackfi Johanna (12.o). Mindnyájan nagyon szépen szerepeltek; Kovács Zsolt szóló kategóriában második lett, míg a Jólesz Zsófia-Lackfi Johanna duó csoportos kategóriában szintén a második helyen végzett. Gratulálunk a versenyzőknek! Felkészítő tanáruk: Korponay-Szabó Péter A diákok szerepléséről készített összeállítás itt tekinthető meg:

2018 április  20.  17:00  A Föld napja alkalmából térkép és fénykép kiállítás lesz. Schwarcz Gyula térképei és Blaskó Tibor fényképei lesznek láthatók. A kiállítást megnyitja: Dr. Klinghammer István akadémikus.

Március 23-án, pénteken húsvéti komplex művészeti játszóházon vehettek részt az iskola diákjai. Az énekes – táncos hangolódás után, melyet Vizeli Judit tanárnő tartott, különféle technikákkal ismerkedhettek meg a gyerekek. Faragó Kinga és Végvári Katalin tanárnőknél a nemezeléssel, Vizeli Judit tanárnőnél viaszos tojásfestéssel, Vadászy Eszter tanárnőnél krepp papíros tojásfestéssel, Haller Szilveszter tanár úrral labirintust lehetett készíteni, Vörös Zsófia tanárnőnél pedig színes csíkokból álló tojás-képeslapot. Köszönjük a szülők lelkes segítségét, és a diákok részvételét!     

Március 15. A hetedikesek ünnepi műsorából, amelyet a városi művelődési házban, illetve a Catharineumban mutattak be, ITT találnak képes beszámolót

Vers- és prózamondó verseny (felső+gimi) Március 13-án délután tartottuk a felsősök és a gimnazisták számára a vers- és prózamondó versenyt. Bővebben...

A március 10-ei, "utak" témájú lelki napunkról  ITT olvashatnak rövid beszámolót.

Regionális idegen nyelvi verseny A kétfordulós nyelvi verseny Bicskén megrendezett döntőjébe iskolánk több csapata is bejutott, és valamennyien szépen szerepeltek.  Bővebben...

Felsősök angol versenye A februárban szervezett és felsősöknek szóló iskolai angol versenyről olvashatnak beszámolót ITT.

2018. február 23-án nyílt meg a Király Lőrinc emlékkiállítás iskolánkban. A kiállítást Melocco Miklós, szobrászművész nyitotta meg. Bővebben:

Február 21-én a Keresztelő Szent János Iskolaközpont énekes iskolás növendékeinek és tanáraiknak kurzust tartott az oxfordi kontratenor és énektanár Nicholas Clapton.

2018. január 22-én, a magyar kultúra napján adtuk át a Mécs-László-díjakat iskolánk tanulóinak, akik verseket és prózai alkotásokat nyújtottak be a meghirdetett pályázatra. A díjazott írások elolvashatók az iskola honlapján:
http://kszj.hu/diakok/kastelyzaj.htm


Február 13-án iskolánk kórusa első ízben vett részt az Éneklő Ifjúság program keretében évente megrendezésre kerülő Egyházmegyei Kórustalálkozón.

Bővebben:

Idén második alkalommal rendeztük meg a KSZJ-s gimnazisták pingpong-bajnokságát. A sok résztvevő miatt a testnevelés órákon selejtezőket szerveztünk, így végül nyolcan kerültek a döntőbe. A tavalyi bajnok idén sem talált legyőzőre!
Bővebben:

Iskolánk 1.osztályos tanulói részt vettek a február 10-én megrendezésre került „Mi farsangunk” elnevezésű városi programon. Volt táncház, kézműveskedés, fotósarok és az elmaradhatatlan fánksütő-verseny. Bővebben:

Február 8-án iskolánk 3 tanulója vett részt a területi Kazinczy-versenyen, Budaörsön: Nagy Lilla (5/b), Legerszki Kornél (6), Presser Bernadett (7/b). Presser Bernadett I. lett a 7-8. osztályos kategóriában, Legerszki Kornél II. helyezést ért el az 5-6. osztályos kategóriában. Felkészítő tanáraik: Tollár Ivett és Lénárné Szabó Anikó. Gratulálunk!


2018. január 26-án, pénteken, 16 órakor nyílt meg az immár hagyományos
Téli tárlat, az intézmény félévzáró kiállítása. A kiállítás iskolánk diákjainak az első félév során készült alkotásait mutatja be. Bővebben:

 

2018. január 22-én, a magyar kultúra napján ünnepélyes keretek között adtuk át a Mécs-László-díjakat iskolánk tanulóinak, akik verseket és prózai alkotásokat nyújtottak be a meghirdetett pályázatra. Gratulálunk a díjazottaknak:

Alsó tagozat – vers kategória:
I. Rezessy Berta: Ízes állatok
Alsó tagozat – próza kategória:
Különdíj: Incze- Nagy Enéh: Nyúl Norbert úr és Nyuszi Nóra kalandjai
Felső tagozat - próza kategória:
I.                   Selmeczi Sára: Álláspontom a dzsungelről
II.                Homoki András: Zene világa - a zongora fogságában
Gimnázium:
             I. Budai Panna: A legmélyebb
Hamarosan olvashatóak lesznek a pályamunkák iskolánk honlapján a Kastélyzaj menüpontban. Örülünk tanulóink alkotásainak!


Kazinczy-verseny

Első alkalommal rendeztünk iskolánkban Kazinczy-versenyt, melyen a szép magyar kiejtés, a jó hangsúlyozás és az értelmező felolvasás került előtérbe.

Bővebben:

 Szent Miklós-nap


Az idei tanévben is minden osztályt megajándékozott a Mikulás néhány finomsággal. Köszönet a Tescónak, hogy adományukkal 2017-ben is lehetővé tették e nap megünneplését.

 Bővebben:


Szindbád-projekt

2017. december 13-án, Luca napján 12.-es diákjaink művészettörténeti sétát tettek Óbudán Szindbád nyomában járva. A komplex művészeti projekt keretében a diákok Krúdy Gyula novelláival és hősével, Szindbáddal ismerkedtek meg. 

  Bővebben:


November 24-én tartottuk a németül tanuló 4-5-6. osztályosok számára rendezett németes délutánunkat. Ennek keretében zajlott a németes versmondó verseny, melynek I. helyezettje Legerszki Kornél (6.o.), II. helyezettje Matesz Ágoston és Homoki András (5.a), III. helyezettje Selmeczi Sára (5.a). A német specialitásokat felsorakoztató "főzőverseny" díjazottjai között szerepelnek Tóth Csenge és Maruzs Kamilla (4.b), mint a legfinomabb étel elkészítői, Horváth Bogi és Schwarcz Emma (6.o.), mint a leglátványosabb étel alkotói, valamint Kollár Christian, aki a legegészségesebb ételt prezentálta. A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!
A versmondást és az ételek bemutatását követően a diákok különböző játékos feladatokban mérhették fel némettudásukat, a program végén pedig végigkóstolhatták az német specialitásokat.
Köszönjük a Nebuló Alapítvány támogatását!       Bővebben...

Az Énekes hétfők november 13-i koncertjén először szólalt meg Mátyássy László szobrászművész Keresztelő Szent Jánost ábrázoló csengettyűje.A művésznek mondott köszönettel, ünnepi alleluja hangjaival kezdődött a koncert. Köszönjük a Művész Úrnak és támogatóinknak ennek a szép alkotásnak létrejöttét!


Iskolánkból felső tagozaton 7 csapat, alsó tagozaton 2 csapat indult idén a Telkiben megrendezett körzeti Bolyai János  anyanyelvi csapatversenyen. Összesen 34 gyermek (ketten betegség miatt maradtak távol) jutott el a Pipacsvirág Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolába  tanáraink és egy szülő segítségével. A megmérettetésre több héten keresztül külön órákon készítettük fel a diákokat. (Tollár Ivett, Lénárné Szabó Anikó, Faragó Kinga, Sallai B. Sándorné és Kállayné Gillyén Zsuzsa) A vetélkedő vidám hangulatban zajlott, s jó eredményekkel zárult. A 8. osztályos csapatunk volt a legközelebb az országos versenyre való bejutáshoz: a 15. helyen végeztek. Minden versenyző csapatunknak gratulálunk!


Játék és mese, avagy a KSZJ Társasjáték kör sikere Essenben
Beszámoló a KSZJ társasjáték kör működéséről, illetve az idei esseni játékkiállításon elért sikerről. A videóban szereplő diákok: Pankotai Anett, Szabó Fanni...

A videó elérhető a képre kattintva.


Az idei Márton-napon is a Zichy Miklós Általános Iskola és a KSZJ Iskolaközpont diákjai, tanárai, hozzátartozói és barátai vettek részt. Volt hatalmas tábortűz, amit a KSZJ 7.-es diákjai gyújtottak, és őriztek. A fél 5-kor induló felvonuláson Márton-napi dalokat énekeltek az egybegyűltek. A kicsik saját készítésű lámpásokat hoztak. Mikor mindenki odaért a Romtemplomhoz, elkezdődtek az ünneppel kapcsolatos népi játékok (pl.: libatömés, zenélés, éneklés, bábjáték), amiken többnyire a kisebbek vettek részt. Voltak, akik otthonról hoztak pogácsát, kekszet stb. és azokat osztották szét a jelenlévőknek. Ez volt Márton nagylelkűségének jelképe. A KSZJ-s tanárok gondoltak a szomjasokra, fázókra is, ezért forró teával és forralt borral kedveskedtek a vendégeknek.  A játékban szerzett pontok alapján kihirdették a győztest a két iskola között. A KSZJ Iskolaközpont nyert. Mivel nem a győzelem számít, hanem az élmény, szórakozás, ezért senki nem keseredett el az eredményen. Miután kezdett nagyon hideg és sötét lenni az emberek hazaindultak. Mindenkiben szép emlékként maradt meg az esemény.


November 7-én, délután, az iskola boltozott pincéjében megemlékeztünk az 1956-os forradalom leveréséről. Gállos tanár úr vezetésével Jeremiás siralmainak könyvét olvastuk fel. Köszönjük a meghitt imádság megszervezését!


Az őszi félév második fele az 1–7. osztályosok iskolamiséjével kezdődött.

Szent Imre hercegnek, a magyar ifjúság pártfogójának figyelmébe ajánlottuk diákjainkat.

Az evangélium lakoma-meghívásról szólt. A farizeusok csodálkozása közepette Jézus azt mondja:

„Amikor ebédet vagy vacsorát adsz, .... hívd meg a szegényeket, bénákat, sántákat, vakokat. Boldog leszel, mert ők nem tudják neked viszonozni. Te azonban az igazak feltámadásakor megkapod jutalmadat.”
Mi is meghívottak vagyunk az Úr asztalához, mint szegények, bénák, koldusok. Az Isten felénk hajló jóságát viszonozni nem tudjuk. Ő mégis hív bennünket, hogy a szentáldozásban Krisztussal eggyé legyünk....

Köszönjük a szkóla szép énekét, Básty Dóri orgonajátékát és a ministránsok szolgálatát.

A kép a szentmise után készült, a ministránsok imája végén.


Októberben a 7/b őszi kirándulása során felkereste a Láperdei tanösvényt Tatán, valamint a gánti bauxitbányát.

 Bővebben:


2017.október 14-én volt iskolánk végzőseinek szalagavatója. A szalagtűzés előtt Márton atya megáldotta a szalagokat, majd Kungl György, igazgató úr köszöntötte a 12-dikeseket. Az est fő szervezőiként a tizenegyedik osztály is bemutatta meglepetésműsorait, illetve az osztály eddigi életéből készült zenés videót. Tovább...


Jó kezdeményezésnek bizonyult a környékbeli általános iskolákat megmozgató Forradalmi Focikupa, amelyet immár harmadszorra rendezett meg iskolánk.
Idén négy résztvevője volt a bajnokságnak:
Bocskai István Magyar–Német Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola – Páty
Kézdi-Vásárhelyi Imre Általános Iskola – Szomor
Zichy Miklós Általános Iskola – Zsámbék
Zsámbéki Premontrei Keresztelő Szent János Iskolaközpont – Zsámbék.
A bajnoknak kijáró kupát idén is iskolánk tanulói nyerték meg. Miután ez sorban a harmadik alkalom volt, a vándorkupa végleg nálunk marad, jövőre már új serlegért kell küzdeniük a felső tagozatosoknak.
Gratulálunk a győzteseknek, felkészítő tanáraiknak, köszönjük a szurkolást! A bajnokság szervezésében és lebonyolításában résztvevőknek köszönjük munkájukat!

Az áprilisi "Bélyeg és bélyegtervezés" c. projektkiállításunk most megtekinthető a Bélyegmúzeum (Budapest, Hársfa u. 47.) időszakos tárlatában is. Büszkék lehetünk arra, hogy diákjaink alkotásai ilyen rangos országos múzeumban kerültek kiállításra.

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!
Korponay-Szabó Péter

Aki nem tudná megnézni a kiállítást, az is megtekintheti virtuálisan az alábbi videón: https://www.youtube.com/watch?v=lMrXBMlEKis


Elérhető az énekes iskolások 2017. október 8-ai zenekaros miséjéről készült képes beszámoló. Kattints ide. 


Október 7-én a Keresztelő sportpályáján zajlott a második Magyarok Nagyasszonya Énekes Iskolás Focibajnokság. A sporteseményre 12 énekes iskolás diákcsapat nevezett a rendező iskolán kívül a budapesti Szent Angéla Ferences és a biatorbágyi Czuczor Gergely iskolából. Bővebben:


2017. szeptember 22-én, pénteken nyílt kiállítás diákjaink munkáiból iskolánk mindkét kiállító termében. Az AAP projekt keretében Kungl György műveit mutatjuk be.

Bővebben: 


2017. augusztus 28–29-én tantestületünk 37 tagja hagyományos, tanévkezdő, „ottalvós” lelkigyakorlaton vett részt Tihanyban, a Szent Kristóf Vendégházban.
Bővebben:


2017. szeptember 22-23-án volt a kilencedikesek gólyatábora Péliföldszentkereszten.  A jól sikerült kirándulás során a nevetésből volt a legtöbb. No és csocsózás, foci és röplabda... Szombaton egy rövid kirándulást tettünk a barátságtalan időben a festői Öreg-kőhöz.

Bővebben: ITT


Augusztus 31-én, 17 órakor tartottuk a 2017/2018-as  tanév megnyitóját iskolánkban. A szentmisén a Szentlelket hívtuk segítségül (Veni Sancte), hogy az új tanévben is erősítsen mindannyiunkat. Képes beszámoló ITT.


Nyári táboraink 2017-ben

A nyár folyamán sok izgalmas tábort szerveztek tanáraink: napközis, énekes iskolai, képzőművészeti, gyerek-építőtábor. Ezeken kívül sok diákunk vett részt a városi focitáborokban is. 
Bővebben itt olvashat ezekről.

Építőtábor
Július utolsó hetében volt a szokásos gyerek-építőtáborunk. Amikor megérkeztünk a premontrei romterületre, a várt embermagasságú csalán helyett szépen lekaszált terület fogadott bennünket. Köszönjük az erdőgazdaságnak és Edinának, hogy gondoskodott erről. Ez azért is volt különösképpen is jó, mert egész héten esett az eső és csak hétfőn délelőtt (bőrig ázva) és pénteken tudtunk dolgozni a területen. Közben Vérteskozmán elkészítettünk egy keresztet Haller Szilveszter tanár úr segítségével, amelyet végül pénteken fel is állítottunk az egykori templom szentélyénél. Szeptember 17-én, du. 4 órakor vesperás keretében áldjuk meg a keresztet. Ezt a programot a Szakrális Művészetek Hete ill. a Kulturális Örökség Napjai programfüzetben is jeleztük....

Az iskola befejeztével megkezdődtek napközis táboraink. A 4.a osztály, osztályfőnökével, Sallai Kati nénivel ma a bicskei uszodát látogatta meg. Köszönjük a napközis tábort szervező pedagógusok és segítőik munkáját!